2014’e girerken, ilk masalı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç anlattı.

ARINÇ’IN MASALI

Başbakan Yardımcısı, yaptığı açıklamada “Üç çocuğu olan 2014’te gelir vergisi ödemeyecek” dedi. Bununla vatandaşa demek istiyorlar ki; “Başbakanımız, en az üç çocuk yapın diyor ya. üç çocuk yapmış olanlar veya üç çocuğa tamamlayanlar, 2014 ve izleyen yıllarda, ‘asgari geçim indirimindeki artış nedeniyle’ gelir vergisi ödemeyecekler!”
Bu anlatılan bir masal hatta “masal ötesi” bir yalan!

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

GERÇEK DURUM NE?

1. Esnaf, sanatkâr, tüccar, serbest meslek erbabı, kira geliri olanlar vb. vergi mükelleflerine, “1 kuruş asgari geçim indirimi” yok. 2013’te de yoktu 2014’te de olmayacak!
2. Kaldı ki olay, tüm ücretlileri kapsamıyor. Sadece “asgari ücretlileri” kapsıyor.
O da yılın ilk 6 ayı için!
3. Üç çocuklu asgari ücretlinin, 2013’te hatta 2012 veya 2011’de aldığı ücretin, zaten yüzde 95’i vergi dışı idi! Olay anlatılırken “Efendim üç çocukluda asgari ücretin yüzde 95’i, dört çocukluda da yüzde 100’ü vergi dışıydı. Biz üç çocuklunun indirimine 5 puan ekleyip, onu da vergi dışı bırakacağız” diyebilse, doğruyu söylemiş olacak.
4. “Avantaj ne?” diye sorana açıklayalım; “günde 26 kuruş!” O da yasa çıkarsa uygulanacak. Evet… Başbakan Yardımcısı’nın, 2014’e girerken, üç çocuklu ücretlilere “ballandıra ballandıra” anlattığı müjde (pardon masal) günde sadece 26 kuruş!
“Bozdur bozdur harca” derler ya, işte öyle bir şey!


Editör: TE Bilisim