Adalet Bakanı Sadullah Ergin, terörist başı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı adasına üçüncü bir heyetin gideceğini duyurdu. BDP’nin üçüncü İmralı heyetinde yer alacak isimler için hazırlıklar başlarken, Başbakan Erdoğan’ın BDP’nin düşündüğü isimleri istemediği iddia edildi.

Parti yönetiminin, 21 Mart tarihinden önce yapılması beklenen görüşme için Adalet Bakanlığı'na 23 Şubat'ta da İmralı'ya giden BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın isimlerini vereceği öğrenildi.

ERDOĞAN ONLARI İSTEMİYOR

Ancak Sabah’tan alınan bilgiye göre, önceki görüşmenin içeriğinin medyaya sızması nedeniyle Başbakan Erdoğan'ın bu üç isme soğuk baktığı belirtiliyor.

Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Daha önceden belirlenmiş bir heyet (Pervin Buldan, Altan Tan ve Sırrı Süreyya Önder) var. Bu konuda Adalet Bakanlığı tarafından bize intikal etmiş herhangi bir çekince de yok" dedi. İdris Baluken, "Çünkü daha önceki görüşmeye onlar gitti. Yine Öcalan'ın gönderdiği mektupları da onlar Kandil ve Avrupa'ya götürdüler" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim