İstanbul Ülkü Ocakları, hayatını kaybeden Türkmen Lider Münir Kafili ve şehit edilen diğer Türkmenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Osman Savaş Avcı, "Türk hükümetine sesleniyoruz; nasıl ki Kıbrıs için, soydaşlarımızı kurtarmak için Türk ordusunu oraya gönderdiniz bugün o ordunun Türkmeneline gidip kendi soydaşlarını Türkmen kardeşlerini kurtarması gerekiyor" dedi.

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

İstanbul Ülkü Ocakları, hayatını kaybeden Türkmen Lider Münir Kafili ve şehit edilen diğer Türkmenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Süleymaniye Camii'nde kılınan gıyabi cenaze namazına Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Osman Savaş Avcı, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Tütüncü ile bazı Türkmen vatandaşlar katıldı.

Kılınan cuma namazının ardından cami avlusunda toplanan kalabalık daha sonra Münir Kafili'nin temsili tabutu önünde saf tuttu. Ardından Kafili ve Türkmen şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından grup adına bir konuşma yapan Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Osman Savaş Avcı, "Münir Kafili bu davada çok önemli bir insanımızdı. 22 yaşında Saddam rejiminde zindanlara girdi, 42 yaşında çıktı. 20 yıl zindanda hayatını geçirdi ama yılmadı ve çıktıktan sonra da bu dava için yine en ön saflarda mücadele etmeye devam etti ve neticede şehit oldu. Türkmeneli kan ağlıyor. Bugün Irak'ta Türkmenlere karşı bir katliam gerçekleştirilmektedir. Türkmenlerin yarısı İşid'in elinde, yarısı Peşmergelerin elindedir. Onların insafına terk edilmişlerdir. Türkmenler maalesef sahipsiz kalmıştır" diye konuştu.

Ankara'nın yaşananlara seyirci kalmakla suçlayan Avcı, "Bugün Ankara bu insanların seslerine kulak vermemektedir. Oysa Gazze için Rabia için ağlayanlar orada katledilen Türkmenler için gözlerinin yaşı bile akmıyor. Evet Türkmenler şuanda büyük bir katliamla karşı karşıya kalırken yüz binlerce insanımız evlerinden yurtlarından kaçmışlar, çünkü can güvenlikleri yok" dedi.

Hükümete seslenen Avcı, "Türk hükümetine sesleniyoruz; nasıl ki Kıbrıs için, soydaşlarımızı kurtarmak için Türk ordusunu oraya gönderdiniz bugün o ordunun Türkmeneline gidip kendi soydaşlarını Türkmen kardeşlerini kurtarması gerekiyor. Biz diyoruz ki, Türkmenleri silahlandırın. Namuslarını ve şereflerini korumak için silahlandırın. Yada bunu yapamıyorsanız NATO ve BM kuvvetleriyle Türkmenler için orada bir güvenli bölge tesis ettirin. Her gün bir yerde katliam oluyor ve biz cenazelerimizi bile alamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ise Kerkük'te bugün Müslüman Türk milletinin katliama maruz kaldığını savunarak, "Fakat bundan daha büyük bir acı buna Türk milletinin sessiz kalması olmuştur. Özellikle camilerde bütün dünyada yaşayan milletler için dua edilirken, yardım istenirken Kerkük için Türkmenler için hiçbir dua edilmemesi, lafının bile geçmemesi bizleri derinden etkiliyor. Buradan bütün Türk milletine sesleniyoruz; O bebekler bizim kardeşlerimiz, soydaşlarımız. Onlar Türk Bayrağını görünce gözleri yaşarıyor" dedi.

Editör: TE Bilisim