BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Başbakan Erdoğan’ın, Ulusal Egemenliğimizin yıl dönümü olan bir günde yaptığı talihsiz açıklamalar, ülkemizin bu anlamlı gününe gölge düşürmüştür.

Başbakanın yapmış olduğu açıklama Erivan’da, Brüksel’de, Washington’da büyük sevinç uyandırırken, Erzurum’da, Bayburt’ta, Kars’ta ise büyük bir şaşkınlık ve üzüntü oluşturmuştur.

Ermeni çetelerinin akla durgunluk veren katliamlar yaptığı, evleri, tarlaları ateşe verdiği günlerin acısı hala tazeliğini korumaktadır. Doğu Anadolu bölgemizde hemen her evde Ermeni çetelerinin yaptığı barbarlığın izlerine rastlamak mümkündür.

Hal böyleyken, bir önleme ve koruma projesi olan tehciri “insanlık suçu” olarak değerlendirmek; aklın, vicdanın ve tarihin kabul edebileceği bir hüküm değildir.

Bizim, millet olarak soykırım yalanıyla, ülkemizi uluslar arası platformlarda karalayarak mahkum ettirmeye çalışan; bu yetmezmiş gibi ASALA adlı terör örgütüyle diplomatlarımızı şehit eden bir zihniyete vereceğimiz hiçbir hesap yoktur.

Tarihi hakikatlerin tahkik edilmesine yanaşmayanlar, elbette bu alanda söyleyecek sözlerinin olmadığını bilmektedirler.

Ermeni lobisinin 90 yıldır yapamadığını, bir açıklamasıyla başaran Başbakan, aziz şehitlerimizin ruhlarını incitmiş, kemiklerini sızlatmıştır. Bu açıklamaların Türk milletinin ruh ikliminde hiçbir karşılığının olmadığı da iyi bilinmelidir.

Acaba bu açıklamalar bir algı operasyonunun parçası mıdır? “Ermeni soykırımı” iddiasının resmen tanınmasına yönelik bir işaret taşı mıdır? Tüm kesimlerin bu sorular üzerinde düşünmesi gerekmektedir.

Türk tarihine kara bir leke olarak geçen bu açıklamanın, başta kendisine oy veren vatandaşlarımız olmak üzere, hiçbir kesimden onay almayacağını da belirtmek istiyoruz.

Olcay Kılavuz – Ülkü Ocakları Genel Başkanı

Editör: TE Bilisim