Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
 Hülya Avşar'ın ülkücü gencin annesini oynayacak olmasına tepki gösteren Ülkü Ocakları, "set kurulursa neler yapabileceğimizi tüm Türkiye görecek" açıklamasını yaptı.
Öte yandan konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, "Türk Milletinin ve milliyetçiliğinin tarihine gölge düşürmek çabasında olanlar akıllarını başlarına alsınlar!" uyarısında bulundu.

12 Eylül Askeri rejimi döneminde idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesini canlandıracak olan Hülya Avşar'a Ülkü Ocakları'ndan tehdit gibi uyarı geldi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın, "o seti başınıza yıkarız" açıklamasına, "sete bekliyorum" yanıtını veren Avşar'a bir tepki de Ülkü Ocakları İstanbul İl 2. Başkanı Zekai Pınarbaşı'dan geldi.

KRT TV'de Çağlar Cilara'nın programına katılan Pınarbaşı tehditler savurdu. Hülya Avşar'ın toplumun ahlakını bozan biri olduğunu söyleyen Pınarbaşı şöyle konuştu:

"Hülya Avşar haddini bilmiyor. Filmde Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesini topluma örnek bir kadının oynaması gerekir, Hülya Avşar gibi toplumun ahlakını bozan birinin oynamasını kabul edemeyiz. Mustafa Pehlivanoğlu'nun mücadelesini iyi bilmek gerekir. Kültürel yozlaşmaya karşı çıktığı için şehit edildi. Kültürümüze bu kadar sahip çıkan bir insanın annesini kültürümüzü bozan biri oynayamaz. Sosyal hayatında ahlaksızca yaşam tarzı olan bir insanın Zeynep annemizi oynaması kabul edebileceğimiz bir durum değil" dedi.

Ülkü Ocakları Başkanı Pınarbaşı, Çağlar Cilara'nın, "filmde oynarsa ne yapacaksınız, sinema salonlarını mı basacaksınız" sorusuna ise "bizim sinema salonlarını basmamız söz konusu değil çünkü bu film çekilemez" yanıtını verdi ve şöyle devam etti:

O SETLERİ BAŞINA İNDİRİRİZ

"Filmin gösterilmesi için önce filmin çekilmesi lazım, biz o setleri başına indiririz. Sete tüm dünyayı da yıksa o şerefli rolü Hülya Avşar'a oynatmayız. Set kurulursa neler yapabileceğimizi tüm Türkiye görecek. O seti kurarlarsa biz de bir Selamun Aleyküm deriz. Hülya Avşar ne kadar kendini yırtsa da oynaması söz konusu olamaz. Yapımcı firmanın da oynatabileceğini sanmıyorum. Herkesin haddini bilmesi lazım. Buradan filmin yapımcılarına sesleniyoruz; aklınızı başınıza alın" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim