BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, "Hiçbir şart altında ülkü ocakları yöneticilerini, ülkücüleri bir çatışmaya, kavgaya buna benzer hadiseye çekmeye çalışanlar hayal kırıklığına uğrayacaklardır" dedi.

Tokat'ta Ülkü Ocakları tarafından Cumhuriyet meydanında sanatçı Ahmet Şafak'ın katımıyla konser düzenlendi.

Sağanak yağış nedeniyle yaklaşık 2 saat geç başlayan konsere, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz katıldı.

CANIMIZI ACITIYOR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, kuruluş olarak kendilarini ilim yuvası olarak tanımladığını söyledi.

Türk gençliğini ilim, iman ve ahlak çizgisi esnasında yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Kılavuz, şöyle konuştu: "Hiçbir şart altında ülkü ocakları yöneticilerini, ülkücüleri bir çatışmaya, kavgaya buna benzer hadiseye çekmeye çalışanlar hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Ülkücüler devlet yönetmeye milletine hizmet etmeye taliptir. Milletimize, memleketimize haince saldırı yapmaya karşı güvenlik güçlerimiz gerekli cevabı vereceklerdir. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletinin sevdalısıyız. Hiç bir şart altında zarar gelmesini, sıkıntıya uğramasını asla istemeyiz. Memleketimizin içindeki gelişmeler hepimizin yüreğini yakıyor, canımızı acıtıyor. İşte yakın zaman içerisinde polis ağabeylerimiz şehit oldu. Bingöl'de hain bir pusuda şehit oldular.

Türk bayrağının Diyarbakır'da askeriyenin içerisinde indirilmesi canımızı yakıyor veya andımızın kaldırılması ciğerimizi dağlıyor. 'Ne mutlu Türküm' ifadesinin dağlardan taşlardan silinmesi yüreğimizi dağlıyor. Bunlar çok zorumuza gidiyor. Bunları tek tek not ediyoruz. Allahın izniyle milletimizin memleketimizin geleceği adına bunların elbet muhasebesi yapılacaktır. Biz hiç bir şart altında kuru gürültülere, çapulculara asla geri adım atacak kimseler değiliz. Ama milletimizin selameti için memleketimizin bekası için üzerimize düşen vazifelerimizi yerine getireceğiz."

Kılavuz konuşmasının ardından Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Çalışkan'ın yerine Ahmet Yay'ın atanması dolayısıyla devir teslim törenine katıldı.

Ardından alandakiler ülkücü yemini yaptı. Daha sonra sahneye çıkan sanatçı Ahmet Şafak, sevilen parçalarını seslendirdi. 2 saat süren konser havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim