Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..
 Türk İşçi Kurultayı Birincisinden ikincisi ne kadar Ülkücü İşçiler Derneğinin Tarihi merheleleri inişli, yokuşlu olmuştur hükümetlerin keşmekeşinde çileli bir süreç yaşamıştır. Benimle yaşıt olan bu kuruluş sıkıntılı süreçlere göğüs gererek, bu günümüze kadar sözü düz emeli düz göründüğü gibi olarak gelmiş. Türk Milletinin dirilik ağacı Başbuğ Alparslan Türkeş Han'ın emaneti olan bu mübarek kuruluş ikinci kurultayında oldukça büyük ehemmiyet kazanacaktır. Çünkü bugün içinde yaşadığımız bunalım sadece iktisadi veya siyasi bunalım olarak kalmamaktadır. Kökü çok daha derinlerde yatmakta olan bir umumi haram kazanç durumu arzetmektedir. Şu gerçek ki ne helal kazançsız ne işsiz nede işçisiz bir hayat düşünülemez. Ülkücü İşçiler, haram kazancın ortaya koyduğu düğümleri çözmek yolunda çareler aramak ve bulmak ve de helal ile haramı birbirinden ayrı tutmak için büsbütün gayret ve çaba içerisinde olduğu herkesçe bilinen bir gerçektir.


Şair göynümle ortada dönen haram kazancın işsizliğin ve bereketsizliğin sebebini şöyle açıklayabilirim, teknolojik ve ekonomik gelişmenin insanların zihni ve ahlaki kültüründen daha fazla gelişmiş ve ilerlemiş olması vede madde içinde maddiyat ruh ile maneviyatı tamamiyle saf dışı bırakarak tehdit etmeye başlamıştır. Bu hal ve gidişat çalışan işçi kesimini zorluklara sürüklemiştir ki her çalışan her nedense hep yarı sosyal çünkü dengesiz gelir dağılımından payını aldığından ötürü korkunç tehlike teşkil eden evleri, ocakları batıran evlilikleri mahkeme kapılarına kadar taşıyan böyle üstünkörü hadiselerin fışkırdığı bir zamanın ta ortasındayız. Başımdan geçen bir hadiseyi burada nakletmek istedim ki, konu daha daha iyi anlaşılsın. Bir arkadaşımız anlatıyor diyor ki, bundan 10 sene önce üç kişilik bir aileydim tek kişi çalışıyordum 3 kişi geçiniyorduk ve her hafta pikniğe giderdik her ayda bir küçük altın kenara koyardık, 10 sene sonra yani bugün eşim ve kızım yani üçümüz de çalışıyoruz piknik iptal küçük altın ortada yok evimin balkonuna dahi çıkamıyorum yarı sosyal oldum vesselam.


Bu arkadaşımızdan bunları dinleyen ben soruyorum diyorum ki ey arkadaş bugün genel seçim olsa oyunu nereye, kime verirsin, yine diyor ki malum zihniyete veririm. Ey arkadaş küçük altını alan malum zihniyet, seni piknikten mahrum bırakan malum zihniyet ve yarı sosyal eden yine malum zihniyet bu nasıl oluyor lan... oyunu "reyini" alan yine malum zihniyet! Verdiği cevaba ne demezsiniz? Kime vereyim bunlardan daha iyi kim yapar. Benimde verdiğim bir cevap oldu, verirsen yaparlar arkadaş ne diyeyim. Gevşemiş zayıflamış hatta bazı hayat ve çalışma kollarında tamamiyle yok olma durumuna gelmiş üstünkörü hayat süren böyle şahsiyetler olduğu müddetçe malum zihniyet dolayisiyla malum zihniyetin çalışma ve sosyal bakanlığı işçimizi, insanımızı mağrurane bir tecrit edilmişlik tehlikesine maruz bırakırda bırakır. Bugün insanlığın içinde bulunduğu buhran gerçek anlamıyla umumi asgari ücret bunalımıdır.


Sosyal hayatın bütün kollarına yayılmış her tarafını sarma eğiliminde bulunan bir bunalım işsizlik, bütün yöneticilik vasfını taşıyan halk ile kucaklaşarak bütün hayat ve faaliyet kollarını fiili otoritelerinin vazifeleri başında geçirenler bana hak verecekler ki, asgari ücretle geçinenler iş sizlerden daha çok zor durumdadır. Zaten bu sebepten ötürü Ülkücü İşçiler Derneğinin sayısı çok ağırlığı tonlarca olmalı. II İş türküleriyle bereket türküleriyle Çınlasın gökyüzü Mutlu uyusun çocuklar yataklarında Ülkücü işçiler kimdir, Kimlerdir, nicedir Söylensin korkmadan Korkmadan söylensin İşçiyi düşündükleri kadar İşçinin çocuğunu da düşünürler Düşünürler Ülkücü işçiler Ayrı ve uzak olamayız Yakın olmamız gerek Ülkücü işçilere Denilsin göğüslerini gere gere... ''Çalanların haram kazananların Ağzına kilit vurulsun Sizler de susun kolay kazananlar Bugün 26 sıysa Ekimin Dik baş tok karın mutlu yarın konuşsun'' Biri bana mikrofon versin Bağırayım helal dairesi uçsuz Helal dairesi bucaksız sonsuz Duysun beni duysun Şu büyük hırsız var ya o soysuz Karanlık ve korku diyarı kahrolsun Yükle yaşayanlar Yürekle yaşayanlar kahraman olsun.


Duygularım kabarıyor İnegölden Ankaraya Kuduruyor öfkem haram olan paraya Kulak verdiğim tek şey gümbürtüsü helalin 26 sında şahlanacak Üç Hilalin Ülkücü İşçiler Derneği Kutlu Olsun Kurultayınız Başbuğ'un mirasıdır bize Sakın ola unutmayınız 18 Ekim Saygı ve hürmetlerimle Size saygı, hürmet boynumun borcu Gümüşhanlı'yım borcumun kölesiyim.

Editör: TE Bilisim