Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 Geçtiğimiz hafta İzmir Ege Üniversitesi’nde bıçaklanarak öldürülen Tarih Bölümü son sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun, aylar önce yazılı dilekçe ile Rektörlüğe başvurarak “tehdit edildiğini, can güvenliğinin olmadığını” bildirip, tedbir alınmasını istediği ortaya çıktı. 
Vahdet gazetesinin haberine göre,  Çakıroğlu’nun geçtiğimiz aylarda Rektörlüğe verdiği dilekçede anlattıkları tüyleri diken diken ediyor. 

Islak imzasını taşıyan dilekçede Çakıroğlu, bölücü terör örgütü sempatizanı grupların dışarıdan destek alarak üniversite öğrencileri üzerinde baskı kurduklarını, bunun güvenlik zafiyetinden kaynaklandığını, illegal eylemlerine karşı herhangi bir hukuki müeyyide uygulanmadığını belirtiyor.

NEDEN SESSİZ KALINIYOR?

Yasa dışı yollarla öğrencilerin eğitim görme hakkının ellerinden alındığını ifade eden Çakıroğlu, sessiz kalınmaya devam edilmesi halinde okul ve ülkede birlik ve beraberliği hedef alan grupların şiddet olaylarının artarak devam edeceğini kaydediyor.

CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK

Fırat Çakıroğlu dilekçesinde Anayasa’nın 17. Maddesine atıfta bulunarak, bu yasaların uygulanmadığını, üniversite sınırları içerisinde can güvenliklerinin bulunmadığını söylüyor. Çakıroğlu şöyle diyor:

TEDBİR İSTEDİ

“Üniversitemizin öğrencisi olarak yaşadığımız mağduriyetin kaldırılması, okulda süre gelen terör eylemlerinin ve propagandasının engellenmesi için gerekli yönetmeliklerin uygulanması, eğitim ve öğretim hakkımı, can güvenliğimi tehdit eden unsurların üniversiteniz bünyesinde görev alan güvenlik birimlerince ve gerekli müracaatlar sonucu sorumluluk alacak olan emniyet teşkilatı birimlerince tahkik edilmesini talep eder, bilgilerinize sunar, gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.”

Editör: TE Bilisim