6 Mart’ta yaptıkları basın toplantısıyla referandumda “Hayır” diyeceklerini açıklayan Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanları çalışmalarına Konya’da başladı. 10 Mart Cuma Günü sabah saatlerinde kente gelen başkanlar Cuma namazını burada kıldıktan sonra halkın yoğun ilgisi arasında esnafı ziyaret etti. Şehrin tarihi yerlerini de gezen başkanlar daha sonra Meram Öncü Toplantı Salonunda Konyalılara seslendi. Yoğun bir kalabalığa hitap eden başkanlar 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda neden “Hayır” denilmesi gerektiğini anlattılar.

Yoğun ilgi gösterilen programa Ülkü Ocakları eski genel başkanları; Atila Kaya, Ulvi Batu, Suat Başaran, Azmi Karamahmutoğlu, Alişan Satılmış ve Hakan Ünser katıldı.

ADAM OLMAK İÇİN ADAM KALMAK İÇİN

Programda söz alan Atila Kaya,"Türk tipi başkanlık diyorlar. Nereniz Türk tipi ki, başkanlığınız da Türk tipi olsun” derken, Azmi Karamahmutoğlu ise “Derin devlet Ankara’daysa derin millet de buradadır” diye konuştu. “Adam olmak için adam kalmak için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bugüne kadar oluşmuş bütün kaynaklarının ona buna peşkeş çekilip, yandaşlarının boğazından  geçmemesi için, haram zıkkım olması için hayır diyorum” diyen Alişan Satılmış, “Çünkü ben bir Türk Milliyetçisiyim” diye de ekledi.

KANDIRILA KANDIRILA 7 KOCALI HÜRMÜZ’E DÖNDÜLER

Ellerindeki sınırsız, iktidar, medya ve para gücü ile yaptıkları propogandalarda sürekli gerçek niyetlerini gizliyorlar” diyen Ulvi Batu sözlerini şöyle sürdürdü:  “Şimdi önümüzdeki yeni anayasa değişikliği ile Milletin namusu  tek adama teslim edilmek isteniyor. Hem de kandırıla kandırıla yedi kocalı Hürmüz’e dönmüş bir iktidarın isteği ve planı ile. Günlerdir ellerine geçirdikleri medya gücü ile 15 yıl tek başlarına iktidar oldukları ve her istediklerini yaptıkları halde yapamadıklarını engelleyen bürokrasiden şikayet ediyorlar. Aslında şikayet ettikleri bürokrasi değil. Milletin namusunu teslim ettiği devlettir. Devleti aradan çıkartmak ve zaten iyice yorup perişan ettikleri devlet kurumlarını tamamen partizanlaştırmak için iktidarı tek elde (tek adam)da toplamak istiyorlar.”

BAŞKANLARIN KONUŞMALARINDAN SATIR BAŞLARI

Sahte bedel ödeyenleri kâle alamayız. Bu ülkede Ülkücülerden fazla bedel ödeyen yoktur!

(AKP’yi kastederek) Bunların birlikteliği “kasa, masa ve nisa” içindir!

Sözde Kürdistan bayrağı fiili durumdur. Bunu da hukuki yapacak mıyız? Hayır!

Alişan SATILMIŞ

Sadece sistem değişmiyor, rejim değişikliğine sebep olacak yetkiler veriliyor.

İlk dört maddenin teminatı "Ne Mutlu Türk'üm diyene" levhalarını indirenler midir? Bana Türklükle gelmeyin diyenler midir?

Sizin neyiniz Türk tipi ki başkanlığınız Türk tipi olsun?

Bu doğuran bir anayasadır. İlk aşama geçilince asıl amaçlarını doğurmaya başlayacaktır.

Atilla KAYA

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

(Salondakilere hitaben) Aşk olsun orantısız sevginize! Orada derin devlet varsa burada da derin millet var.

Azmi KARAMAHMUTOĞLU

Anayasa değişikliği hiçbir yaraya merhem olmuyor, sadece bir kişi muradına eriyor. Vatandaş mı olacağız tebaa mı? Buna karar vereceğiz.

Hakan ÜNSER

Milletin namusu hürriyetidir. Ülkücüler milliyetçi duruşun temsilcisidir.

Ulvi BATU


(Kaynak: Haberiniz.com.tr, Binnur Bulgan)



Editör: TE Bilisim