Akil İnsanlar İç Anadolu Heyeti tarafından Hilton Kayseri Otelinde düzenlenen 'Akil İnsanlar ve Sivil Toplum Örgütleri Kayseri buluşması' konulu toplantıya gerginlik nedeniyle ara verildi.

Foto Galeri Ülkücüler ''Akiller'' toplantısını protesto 

Toplantı öncesi 200 kişilik bir grup protesto gösterisinde bulundu.

Ellerinde Türk bayrakları ile buluşma etkinliği için Hilton Kayseri Oteli önüne gelen grup, açılımı ve akil İnsanlar heyetini protesto ederek 'Ülkücü hareket engellenemez'. 'Bu millet, bu devlet sahipsiz değil'. 'Oldu olacak, bari tecavüzcü Coşkun'u da getirseydiniz' diye slogan attı.

Grup, olaysız olarak dağılınca, buluşma etkinliğine geçildi. Bilgi Yurdu Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, "Devletin temel niteliklerini niye değiştiriyorsunuz. Öcalan ve Karayılan 'Ak Partiyi biz iktidar yaptık' dediler. Akil İnsanlar Heyetinde neden milliyetçi biri yok?" diye seslendi. Kamusen İl Başkanı Ali Benli, "Türk milletinin akil adamlara ihtiyacı yoktur" dedi. Daha sonra salonda bulunanlar 'Ne mutlu Türküm diyene' diye bağırdılar.

İMRALI'DAKİNİN ELİNE AYAĞINA DÜŞECEK

MHP Başkan Yardımcısı Resul Şahin "Türk milleti kimseye savaş açmadı. Burada Türk-Kürt birlikte yaşıyoruz. Bu süreç Oslo'da başlayan süreç, sizi görevlendiren zihniyet 30 bin kişinin kanına giren adamdır. Devlet alicenaptır. Devlet halkının güvenliğini korumak zorundadır. Burada devlet var önce silahlar müsadere edilir. Silahlarınızı toprağa gömün gidin diyemezsiniz. Bu suçtur. Pişmanlık yasasından faydalananlar tekrar dağa çıktı. Mektuplar taşınarak, Oslo'da konuşacak, İmralı'dakinin eline ayağına düşerek, yaklaşan seçimlerle bu terane olmaz. Aklımız kirada değil. Oslo emriyle mi geziyorsunuz ülkeyi. Bu vebalden kurtulamazsanız' dedi.

Bir vatandaş da heyete 'utanmıyor musunuz?' diye bağırdı. Salonda gerginlik yaşanması üzerine sivil polisler akil insanların bulunduğu platformunun önünde ve arkasında adeta etten duvar ördü. Salondaki tepkiler, sloganlar ve tartışmalar üzerine başkan Ahmet Taşgetiren etkinliği sona erdirdiğini söyledi. Bu sırada açılıma karşı olduklarını söyleyen grup hepbirlikte İstiklal marşı okudu.

Gruptakiler, İstiklal marşı sırasında heyet mensuplarının neden ayağa kalkmadığına tepki göstererek, salondan ayrılmaya başladı.

Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren, salonun tamamen boşalmasından sonra basına yaptığı açıklamada "Kayseri'ye iletişim kurmaya geldik. Maksadımız hayırdan başka bir şey değildi. Bize ifade edilen hiçbir şeyi, toz olarak bile kabul etmiyoruz. Ülkemizi de, milletimizi de, bayrağımızı da seviyoruz. Ama salonda iletişim ortamı kalmadığı için toplantıyı sürdüremedik. Organize bir grubun müdahalesiyle karşılaştık. Gerilim artınca, tansiyon yükselince toplantımızı sona erdirdik. Bizim tanıdığımız Kayseri ve Kayserililer bunlar olamaz' diye konuştu.

Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!


Editör: TE Bilisim