Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
ÜLKÜCÜLER DEMOKRASİ ŞÖLENİNDE...
 
Bu hafta sonuna planladığımız gibi cuma akşamından başlayarak MHP Genel Başkanı adayı olan Sinan OĞAN adına Antalya'da düzenlenen salon toplantısını izleyerek başladık. Genç bir ekip tarafından İyi tertip edilmiş toplantının düzenlendiği salonda coşkulu, heyecanları yüzlerinden okunan yaklaşık 1200 kişi dikkatleri hiç dağılmadan Sinan OĞAN'ı dinlediler. Sinan OĞAN konuşmasını belli bir plan dahilinde ve enerjisini hiç düşürmeden devam ettirdi. Ülkenin içinde bulunduğu problemler ve parti içi meseleleri birbiriyle bağlantılı olarak dile getirdi. Ağırlıklı olarak gençler ve kadınlardan oluşan dinleyiciler; OĞAN'ın parti içi demokratik yapı ve mekanizmaların kurulması ve özellikte ön seçim vaadleri karşısında kuvvetli alkışlarıyla, ülkücü camianın özlemlerini yansıttılar. Konuşmanın bitmesinin ardından Sinan OĞAN, birlikte fotoğraf çektirme istekleri sebebiyle salondan yarım saatten önce çıkamadı.
 
 
Cumartesi sabah güne Alanya'da TAŞ MEDRESELİLERİNİN üç gün devam eden toplantısına iştirak eden dostların telefon ve davet çağrıları ile başladık. Bu toplantılara MHP Genel Başkan adaylarının tamamının katılacak olması ve bu vefakarlık örneği karşısında camiamız adına onur duydum.
 
 
Cumartesi günü öğlen saatlerinde Sayın Meral AKŞENER ve akşam saatlerinde de Sinan OĞAN, millet davası ve ülküleri için gözünü kırpmadan canından, nefsinden ve hürriyetlerinden vazgeçmiş bu kahramanlarla buluştular, hemhal oldular.
 
 
1980'li yılların o çetin şartlarını nefisleri ve hürriyetleriyle yaşayan, artık yaşları 55-65'e varmış "aksakalların" gençlik yıllarından beri devam ettirdikleri memleket sevdaları ve heyecanları görülmeye değerdi. Bizim neslimizin fazilet mücadelesi vermiş temsilcileri, MHP Genel Başkan adaylarını can kulağıyla dinlediler... Vermiş oldukları kutsal mücadelenin karşılığı ve tesellisi olarak iktidar ışığının ufukta belirmiş olması vesilesiyle, yeniden enerjilerini toplayarak gençliklerine döndüler. DEMOKRASİ ŞÖLENİNE dönüşmüş bulunan parti içi kurultay tartışmasının barışçıl bir ortamda, dostça, kardeşçe ve bütünlük içinde tamamlanacağı inancıyla adaylarımıza can-ı gönülden helalliklerini verdiler,başarılar dilediler,dualar ettiler...
 
 
Sayın Meral Akşener'in, o çetin yıllara dair hatıralardan oluşan duygu dolu konuşması sırasında binlerce insanın gözleri aynı anda buğulandı, yaşardı.
 
 
MHP Genel Başkan adaylarının, Türk insanının demokratik taleplerini seslendirdikleri yurt gezileri ile TAŞ MEDRESELİLER gibi bütün ülkücü camianın yeni bir enerji ve heyecan kaynağına kavuştuklarını, toplum içindeki statülerinin yükseldiğini, itibarlarının arttığını, öz güvenlerinin tazelendiğini kolaylıkla görebiliyorsunuz.Ülkücüler artık evlerinde, iş yerlerinde, çarşıda-pazarda, cemiyet içinde daha rahatlar, başları daha dik geziyor, umutlarını tazelemiş durumdalar.

Bu gezide dikkatimi çeken bir husus da, umudun ve değişimin odağı haline gelmiş bulunan MHP'deki bu hareketlenmenin, ülkücü camiayla sınırlı olmaktan çıkmış olması ve takanmış Türk siyasetinde yeni bir dönemin başlangıcının işaretlerinin ortaya çıkmış olmasıdır. Bugün ülkücüler tarafından ve parti içi meseleler sebebiyle gündeme gelen demokratik talepler, diğer partileri ve sistemin tamamını etkileyecek bir mahiyete dönüşmek üzere.
 
 
Gururla ve menmuniyetle ifade etmek istiyorum ki, Türk Demokrasisinde yeni bir dönemin habercisi olan bu gelişmelerin öncü rolünü oynamak ve bunun şerefini yaşamak ülkücülere nasip olacak İnşaallah...
 
 
Milletin bünyesinde oluşan derin dip dalgası ile artık hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını gören, hür bireyler olarak hukuk ve demokrasinin faziletlerini yaşamak isteyen ülkücüler, bu iradeleriyle yurt genelinde demokratik bir şöleni başlattılar. Bu iradeye kayıtsız kalanlara tavsiyem; bu dip dalgasını fark edin, eskimiş ve alışkın olduğunuz tecrübelerin bir işe yaramayacağını geç olmadan anlayınız. Milletin geleceğinin teminatı olan Ülkücüler demokrasinin zorunlu olduğunun ve kendi güçlerinin artık farkındalar.
 
 
ÜLKÜCÜLERİN DEMOKRASİ ŞÖLENİ KUTLU OLSUN..


Editör: TE Bilisim