Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
KURULTAY İSTEYEN MHP GENEL BAŞKAN ADAYLARINA MEDYA AMBARGOSUNU KİM KOYDU?

MHP de kurultay isteyen Sinan Oğan, Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Meral Akşener için medya ambargosunu kınıyorum.

Bunu normal karşılayıp tasvip edenleri de ibret, hayret, şaşkınlık ve üzüntü ile izliyoruz.

Sözkonusu muhterem şahsiyetler, Ülkücü ve MHP'lidir. Kendilerini başkanlık için yarışacak değerde bulmuşlar ve demokratik bir yarış istemişlerdir. Bunda da hayıflanacak hiç bir şey yoktur. Tersine bu bayrak yarışı isteği teşvik edilmelidir.

Nedir bu kopan kıyamet? Hiç yakışıyor mu bizler gibi derviş meşrepli ülkücülere? Niçin hoşgörüden uzak ve baskıcı usullerle sindirmeye çalışıyoruz? 

Şundan çok eminim ki; sözü edilen liderler, dün olduğu gibi bugün ve  yarın da Türk milletinin varlık ve bekâ davası için gövdelerini taşın altına koyacak kadar kahramanlardır. Ülkücülerin örnek ve üstün karakter abideleridir.

Onları yaftalamak bu kadar kolay olmamalı!

Hele seslerini kısmaya çalışmak... ne kadar beyhude bir uğraş!

Beşeri münasebette bir ilahi kural vardır... bir insan yek diğerine yaptığı zorbalık derecesinde insanlığını yitirir. Gitgide kurbanının kaderi kendi alnına yazılır. Çünkü Allah zulmedeni sevmez, ona beş beter bir yazgı verilir.

Bu utanç verici medya ambargo, abluka ve karartmasını kınıyoruz.

12 Eylül cunta rejiminin bile yapmaktan çekindiği bu uygulama, medya tarafından Ülkücü muhaliflere uygulanıyor.

Bu satırların yazarı olarak;

MHP'de parti içi tartışmaların, kurultay ile sulhe, sükuna ve kucaklaşmaya dönüşeceğini Allahı bir bildiğim gibi biliyor ve tahmin ediyorum.

Sayın Genel Başkanı seviyor, takdir ediyor ve bağrımıza basıyoruz.

O salonda tüzük kurultayı olsa ve ardından genel başkanlık seçimi yapılsa, kimin kime oy vereceğinin kehaneti, gaipten haber vermek gibidir. Yeter ki kul hakkıyla tartıya çıkılmasın.

Türk kültüründe, dini, siyasi ve ideolojik geleneklerimizde istişare, kurultay ve meşveret töre gereğidir... dinin emridir... bilimin sonucudur.

"Öğrenciler olmazsa milli eğitimi ne güzel idare ederim" diyen Milli eğitim bakanından; kurultay yapmadan partiyi ne güzel idare ederim mantığının ne farkı vardır?

MHP'de İlçe kongreleri başlıyor. Bu ambagoyu daha önce yaşayan biri olarak, yeni garanti delege yapısı ile kurultay zorlaması ve bunu dayatma dönemi bu özgürlükler çağında demokrasi ile milliyetçiliği kardeş gören Ülkücülere yakışıyor mu?

Üstelik, AKP nin iktidar partisi olarak MHP nin kurultay sürecine müdahalesi iddiaları, medya ambargosu, başkanlık sistemi tartışmaları ve Cumhurbaşkanlığı sisteminde mutabakat konusunda yeterli ip uçları veriyor.

Devekuşu misali başımızı kuma gömüp, milyonları hipnotize ederek alınan siyasi sonuç ve başarılar, ancak kendi kendimizi tatmin eder.

Bunu hür dünya ibretle izliyor.

Batının haçlı ittifakı üzerinden destek alan kitlelere, dün aynı AB normları tarafından mazlum, masum ve mağdur vizesi verilmişti. Zaten onlar her zaman bahane arayacaklar ama hiç değilse haklı bahaneleri olmasın. Durduk yere ülkemdeki mağdurları koruyormuş rollerine bürünmesinler.

Osmanlı'yı hatırlayalım... şimdikinden çok daha vahim bir zamanda Ermeni meselesi gibi dev bir sorunla boğuşuldu. Eğer bugün hala Ermeni meselesinde başımız gururla dikse, Batı ne derse desin gerçekte onca badireye rağmen ADALETLİ davranmaktan bir saniye bile geri durmadığımızdandır.

Hele MHP'nin içinde Adaletli davranmak daha da kolaydır. Çünkü ferasetiyle her türlü adaletsizliği anında hissedecek ve cezasını kesecek bir muazzam kültürün temsilcilerinin oluşturduğu delege topluluğuyuz.

Kimse uzun süre sahte rol oynayamaz MHP delegesine, bu böyle biline!

Bu dönem, bilim, demokrasi ve evrensel insan hakları açısından yeniden yazılacaktır. İşte o zaman gerek bu değerler, gerek tarih ve insanlık vicdanı hükmünü verecektir.

Bu dönem kara bir dönem olarak; gizli ve sinsi zincirlerle anılmasın.

Olağanüstü hal (OHAL) hassasiyeti Ülkücüler için hayati önemdedir. Çünkü biz Türk milletinin varlık ve bekâ davası için varız. Hassasiyetlerimizi her şartta koruruz.

OHAL olsun olmasın, MHP, süreci kavgasız ve gürültüsüz yönetmek zorundadır.

Özetle; bu utanç verici medya zincirleri kırılmalı Ülkücülere medya ambargosu kalkmalıdır.

Sabri Şenel




Editör: TE Bilisim