Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Hürriyet'in aktardığına göre, Özdağ, partililerle Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nu ziyaret etti. 

TTB’nin isminden Türkiye ifadesinin çıkarılması konusuna değinen Özdağ, parlamenter demokrasiyi hukukun üstünlüğünü ve kuvvetler ayrılığını savunduklarını vurgulayarak şunları söyledi: 


“TBB’nin vermiş olduğu bağımsız yargı mücadelesine sonuna kadar destek olacağız. Erdoğan’ın TBB’ye yaptığı bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve reddediyoruz. TBB’nin yok edilerek Türkiye’de baroların dernekleştirilmesi projesine şiddetle itiraz ediyoruz. Eğer Erdoğan, bu projesinde başarılı olursa biliyoruz ki Türkiye’de avukatlık sistemi darmadağın olacak, dernekleşecek ve bundan en fazla istifade eden de PKK, FETÖ gibi terör örgütleri olacak.”


Metin Feyzioğlu da  TBB’ye ve barolara yönelik bir operasyon yapıldığını belirterek, bu operasyonun sadece avukatların değil Türkiye’nin meselesi olduğunu belirtti.

(Kaynak: Sputnik)


Editör: TE Bilisim