Koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenen toplu ibadetler, ikinci normalleşme takvimi içerisinde 74 gün sonra 29 Mayıs Cuma günü belirlenen yerlerde kılınan ilk Cuma namazı ile başladı. Ümraniye’de  30 mahallede belirlenen 5 spor tesisi ile 63 caminin avlusunda toplam 68 adreste Cuma namazı kılındı.

Vatandaşlar saatler kala cuma namazı kılınacak cami avlularına ve spor tesisi alanlarına geldi. Maske takan vatandaşlar, yanlarında seccadelerini getirdi. Vatandaşlar, sosyal mesafe kuralına uyuyarak saf tutmaya başladı. Vatandaşların cami avlusuna girişi ve saf tutmaları havadan görüntülendi.

SAF DÜZENİ SOSYAL MESAFE KURALLARINA GÖRE BELİRLENDİ

Belirlenen yerlerde tedbir amaçlı tespih, rahle gibi ortak malzeme kullanımına izin verilmezken, saf düzeni sosyal mesafe kurallarına göre belirlendi. Ayrıca dezenfektesi mümkün olmayan malzemeler üzerinde namaz kılınmasına izin verilmezken, vatandaşlar tek kullanımlık veya evlerinden getirdikleri seccadelerle namazlarını kıldı.

ŞÜKÜR KURBANI KESİLDİ

Türkiye genelinde olduğu gibi Ümraniye’de de camilerin yeniden açılması nedeniyle Ümraniye İlçe Müftülüğü tarafından mahallelerdeki tüm camilerde şükür kurbanı kesildi. 

İşte Ümraniye Çakmak Spor Tesislerindeki cuma namazından objektiflerimize yansıyan kareler…

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

Editör: TE Bilisim