YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 Bir Grup PKK Sempatizanının Boğaziçi Üniversitesinde gerçekleştirdiği kuruluş yıldönümü kutlamalarına Ülkü Ocaklarından sert tepki geldi. 
 İstanbul Ülkü Ocakları'ndan yapılan açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi'nde Belgesel Gösterimi adı altında yapılan programda PKK'nın kuruluş yıldönümünün örgüt bayrak ve marşlarıyla kutlanılmasına sert tepki gösterildi.

İstanbul Ülkü Ocakları Üniversiteler Birim Başkanı Kadir Ensar Ejder, yaptığı açıklamada,  "son 5 ayda yüzlerce polis ve askerimizi şehit edenlerin, her fırsatta devlet kurumlarımıza saldıranların, adeta dalga geçer gibi en önemli devlet üniversitemizin orta yerinde terör örgütü PKK’nın kuruluş yıl dönümünü örgütün bayrak ve marşlarıyla kutlamasını protesto ediyor, bu durumdan birincil derecede sorumlu olan üniversite yönetiminin terör örgütü sempatizanlarına gereken cezai işlemleri zaman geçmeden biran önce başlatmasını talep ediyoruz" görüşlerine yer verdi. Ülkü Ocakları olarak Olayın takipçisi olacaklarını belirten Ejder, Üniversitelerin terör yuvası olmasına müsade etmeyeceklerini vurguladı.

Ülkü Ocakları'ndan Yapılan Açıklama:

Türkiye’nin en önemli üniversitesi olan Boğaziçi Üniversitesi’nde önceki gün ‘’Belgesel gösterimi’’ adı altında düzenlenen etkinlikte terör örgütü PKK’nın kuruluş yıl dönümü örgüt bayrağı ve marşlarıyla kutlanmıştır. İstanbul Ülkü Ocakları olarak, son 5 ayda yüzlerce polis ve askerimizi şehit edenlerin, her fırsatta devlet kurumlarımıza saldıranların, adeta dalga geçer gibi en önemli devlet üniversitemizin orta yerinde terör örgütü PKK’nın kuruluş yıl dönümünü örgütün bayrak ve marşlarıyla kutlamasını protesto ediyor, bu durumdan birincil derecede sorumlu olan üniversite yönetiminin terör örgütü sempatizanlarına gereken cezai işlemleri zaman geçmeden biran önce başlatmasını talep ediyoruz.

İstanbul Ülkü Ocakları bu durumun her şart altında sonuna kadar takipçisi olacaktır. Önceki gün Türkiye’nin en önemli üniversitesi olan Boğaziçi Üniversitesi’nin Uçaksavar Kampüsü’nde yer alan Garanti Kültür Merkezi (GKM) Ayhan Şahenk Salonu’nda saat 14:00 ile 17:00 arasında gerçekleştirilen aynı zamanda Kurumsal İletişim Ofisi’nin internet sayfasında “Sosyal Bilimler Kulübü - Belgesel Gösterimi” adı altında, PKK terör örgütünün bayrağı ve marşları eşliğinde kuruluş yıl dönümü kutlanmıştır. Terör örgütü sempatizanlarının kulüp çatısı altında PKK’nın yıl dönümünü kutlaması, tüm üniversite öğrencilerini üzüntüye sokmuştur.

Haberdar olması durumunda Türk Milletinin de bu durumdan muzdarip olacağı kesindir.  Türkiye’nin en büyük devlet üniversitesinde terör örgütü PKK’nın kuruluş yıl dönümünün kutlanması ile ilgili üniversite yönetimi tarafından derhal soruşturma başlatılmalı, gerekli cezai işlemler gerçekleştirilmelidir. Hatta bir devlet üniversitesinin resmi bir kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte terör örgütünün flama ve marşlarıyla kuruluşunun kutlanması, her yönüyle tüm devlet güvenlik birimlerinin harekete geçmesi gereken bir durumdur.

Vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin refahı için gece gündüz demeden canını hiçe sayarak görev yapan tüm güvenlik güçlerimiz için bu açıklama aynı zamanda bir ihbar niteliği taşımaktadır. Üniversite sınırlarımız içerisinde Öğrenci İşleri Dekanlığının izniyle gerçekleşen bir etkinlikte PKK propagandası yapılması üniversitemiz yönetiminin sorumluluğunu gözler önüne sermektedir. Üniversitede üstelik 3 saat boyunca gerçekleştirilen bu terör faaliyetinden üniversite yönetiminin haberdar olması gerekmektedir. Aksi hali büyük bir acziyet, yönetememe veya teröre destek olma anlamına gelir.

Emperyal kuvvetleri de arkalarına alarak tüm güçleriyle devlet kurumlarına saldıran teröristlerin, devletimizin eğitim kurumunda kuruluş yıl dönümü kutlamaları Türk Milletini üzen, her yönüyle kabul edilemez, anında cezalandırılması gereken bir terör faaliyetidir. Bundan sadece bu terör faaliyetini düzenleyenler değil, terör faaliyetine destek olan, izin verenler de aynı derecede sorumludur.

Bir kez daha çağrıda bulunarak bu terör faaliyetini gerçekleştirenler, izin verenler ve destek olanlarla ilgili zaman geçmeden soruşturma başlatılıp cezai işlemlerin uygulanması talebimizi yineliyoruz. İstanbul Ülkü Ocakları, bu terör faaliyetinin her şart altında sonuna kadar takipçisi olacaktır. Üniversitemizin terör örgütlerine ev sahipliği yapmasını reddediyoruz. Saygılarımla...

İstanbul Ülkü Ocakları Üniversiteler Birimi  Kadir Ensar Ejder

İŞTE O GÖRÜNTÜLER :

">MOBİL İÇİN TIKLAYIN
Editör: TE Bilisim