YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 ABD'nin Adana Konsolosu John L. Espinoza, beraberindeki İstanbul Başkonsolosluğunda Dini Özgürlüklerden Sorumlu Brigid Ryan ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt'te geldi. ABD'nin Adana Konsolosu John L. Espinoza, Yezidilere yapılan yardımlara ilişkin, "Çok zor durumdan kurtulup buraya gelen insanlara Siirt halkının yapmış olduğu yardımlardan da etkilendim" dedi. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt'te gelen Espinoza, beraberindeki İstanbul Başkonsolosluğunda Dini Özgürlüklerden Sorumlu Brigid Ryan ile Siirt Valisi Mustafa Utanmaz, Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ve STSO Kadın Girişimciler Başkan Yardımcısı Melahat Tepe'yi ziyaret etti.

Espinoza, Valilik ziyareti sırasında burada yaptığı konuşmada, bölge illerine düzenlediği rutin ziyaretler kapsamında Siirt'te geldiğini söyledi. Valiliğin ardından Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ı ziyaret eden Espinoza, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Espinoza, Siirt'te olumlu bir havanın hakim olduğunu ifade ederek, "İlk defa Siirt'te geliyorum ve burada bulunmaktan büyük mutluluk duydum. Vali ve belediye başkanı ile görüştüm. Halihazırda Siirt'te olup bitenler hakkında epey şey duydum. Bana çok dinamik bir şehir olarak göründü. Şehrin havasında olumlu bir umut olduğunu görüyorum" diye konuştu.

Espinoza, Türkçe "Bu bölge bizim için çok önemlidir" diyerek, "Burayı ziyaret etme fırsatı bulduğum için mutluyum. Bu bölge bizim için çok önemlidir. Buraya gelen Yezidilerin durumları hakkında bazı bilgiler aldım. Siirt halkının dışarıdan gelen bütün mültecilere yardım etmek için büyük çabalar gösterdiğini gördüm. Çok zor durumdan kurtulup buraya gelen insanlara Siirt halkının yapmış olduğu yardımlardan da etkilendim" dedi. STSO Kadın Girişimciler Başkan Yardımcısı Melahat Tepe ile bir grup iş kadınıyla da basına kapalı bir görüşme gerçekleştiren heyet, Türkiye'nin içerisinde bulunduğu çözüm süreciyle ilgili görüşmelerde bulundu. Çözüm sürecinin Türkiye için büyük önem taşıdığını ifade eden Tepe, Siirt'in çok dilli ve çok kültürlü bir kent olduğunu ve yatırıma uygun bir yer olduğunu söyledi. Heyet, iş kadınlarıyla yaptıkları görüşmede, Güneydoğu ve özellikle Siirt'i çok beğendiklerini kaydederek önümüzdeki zamanlarda da yatırım ve diğer konular için tekrar geleceklerini belirtti. 

Editör: TE Bilisim