BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası tüm yurdu etkisi altına aldı.  İstanbul’da hafta sonu sıcaklık 9 dereceye kadar düşecek.
 
Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ile Isparta ve Antalya'nın doğusunun yağmur ve sağanak, güney kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, gece saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu bölgesinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Niğde, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Tunceli, Elazığ, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nu kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.” denildi.
 
FIRTINA VE KAR UYARISI
 
Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz'de fırtına, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, rüzgarın yarın sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden fırtına, doğuda ise kuvvetli fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor. Fırtınanın pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.
 
Ayrıca, rüzgarın Batı Akdeniz'de, bu gece ve yarın sabah saatlerinde, kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına şeklinde esmesi, fırtınanın yarın öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.
 
Öte yandan, yarın ilk saatlerden itibaren Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Rize çevrelerinde yer yer şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış tahmin ediliyor. Rüzgarın da bölge genelinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, kuvvetli yağış ve rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
 
BUZLANMA VE DON OLAYLARINA DİKKAT
 
Doğu Anadolu bölgesinde akşam saatlerinde kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji 12 Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Erzincan, Erzurum, Ağrı ve Iğdır ile Iğdır'ın güney kesimlerinde bu akşam karla karışık yağmur beklendiği bildirildi.
 
Açıklamada, yağışların pazar gününün ilk saatlerine kadar bölge genelinde kar yağışı şeklinde devam edeceği kaydedildi. Yetkililer, vatandaşları buzlanma ve don olaylarına karşı uyardı. 
 
MARMARA: Parçalı çok bulutlu, doğusunun aralıklarla yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
EGE: Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri ile sabah ilk saatlerde Denizli'nin doğusu ve Uşak çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak geçeceği tahmin ediliyor.
 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, Isparta ile Antalya'nın doğusunun sağanak yer yer gök gürülültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Karaman, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Niğde ve Yozgat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. .
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Malatya çevreleri, öğle saatlerinde bölgenin güney ve batısı ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde Tunceli, Elazığ, Bingöl'ün güneyi, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yağun karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenir. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin batı kesimlerinin, zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde zamanla bölge genelinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.


Editör: TE Bilisim