Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 Maturidilik mezhebi aklı esas alan Türk milletinin yaygın itikad mezhebidir

Eşarilik İslam dünyasının güneyinde çok yaygın itaat biati istişareden çok istiareyi esas alan tarikat cemaat yapılanmasıdır. Bu yapı ülkemizde Osmanlı ile başlayan ve çok farklı yorumlar ile çoğu yerde haşa nerede ise Kuran ve sünnetin önüne geçen bidatlar kokan geniş bir uygulama sahası bulmuştur.

Camide Kuran Sünnet tarikatten cemaatten daha önceliklidir diyen imama Cami içinde bile itiraz eden tarikat mensuplarına bizzat şahit olduk. Bunun siyasete yansıması tartışılmaz siyasi liderliklerdir buda herhalde siyasi bidattır.Gerçek kurtuluş hepimizin Allahın ipine onun Resülünün sünnetine teslim olmakla mümkündür. Bizden öncekilerin izine adına şanına kan can ter emek bedel ödeyerek ortaya koydukları ilkelere milli ve manevi değerlere uymakla olur. Bu ölümsüz değerleri baş tacı etmekle mümkündür.

Demokrasi ve seçim varsa iktidar kadar muhalefet parti içi muhalefet de dahil meşru fıtri bir haktır.

Muhalefeti bastırmanın en pratik kolay ucuz yolu fitneci ve hain suçlamasıdır.

Halbuki "Bana hatalarımı söyleyenden Allah razı olsun. Hata yaparsam beni kılıcımla düzeltin" Hz Ömer'in sözüdür.

Türk töresi kurultayı emreder. Ak saçlılar töreyi yolu yordamı kararı tartışır, kağan uygular. Kağan töreye uymazsa emrine uyulmaz İslam istişareyi emreder meşveret şura vb dini milli gelenekler demokrasi özgürlükler Türk İslam ülkücülerinin yol haritasını belirler.

Özetle demokrasi seçim hak iktidar ve muhalefet görevdir.

Sabri Şenel






Editör: TE Bilisim