Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
 İddiayı İngiliz The Independent gazetesi ortaya attı.. Türkiye'ye yaralı olarak getirilen YPG militanlarının kıyafetlerini değiştirip, 'Suriyeli misafir' olarak kaydediliyor, sonra ortadan kayboluyorlar..

Gazete, Suriye'de Kürtlerin denetmininde bulunan Rojava bölgesinde IŞİD'e karşı savaşan vePKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak bilinen YPG militanlarının Türk devlet Hastanelerinde tedavi edildiklerini vurguladı.
Ağır şekilde yaralı militanların Şanlıurfa'daki hastanelere kaldırıldığını savunan Independent, hafif yaralıların ise Suriye sınırındaki Suruç'ta doktorlar tarafından tedavi edildiğini ileri sürdü.
Independent şöyle devam etti:
"Suruç hastanesinde gönüllü olarak çalışan tecrübeli doktor Ethem Şahin, 'Sınır polisiyle mutabakat var: Türkiye'ye YPG üniforması giyip gelmeyin. Tüm yaralılar önce Ağrı kesici ve bandaj gibi ilk yardım için Kobani'de bir kliniğie götürülüyor. Orada, savaş kıyafetleri çıkarılıyor ve sivil kıyafetler giyidiriliyor.'"
Ethem Şahin şöyle devam etti: "Hastane sisteminde savaşçılar 'Suriyeli misafir' olarak kaydediliyor. Bazıları gerçek adını veriyor, bazıları ise takma isim kullanıyor. Savaşçıların hiçbiri hastanede gerektiğinden bir gün daha fazla kalmıyor. Tedavilerinin devamı için özel evlere götürülüyorlar. Ardından da kayboluyorlar."
Gazete, kaybolanların aslında IŞİD ile savaşa devam etmek için Kobani'ye döndüklerini öne sürdü.
Suruç devlet hastanesinde tedavi gören militanlardan birinin de 19 yaşında Zelal takma adlı bir yaralı olduğunu kaydeden gazete, kolunda şarapnel yarası olan genç kadının Türk hastanelerinde tedavi edilmekten hoşlanmadığını söylediğine dikkat çekti.
Gazete, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi'nin de YPG militanlarının devlet hastanelerine geldiğini itiraf ettiğini belirtti.
Son iki ay içersinde 300 kadar YPG militanının Türkiye'de tedavi edildiğini söyleyen Çiftçi, "Savaş zamanında normal yasa uygulanmaz. Biz insanlara kim olduğuna bakmaksızın yardım ederiz" şeklindeki sözlerine yer verdi.
Bunun IŞİD militanları için de geçerli olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Kaymakam, "Bu konuda yorum yapamam. Bu benim yetkim dahilinde değil" dedi.



Editör: TE Bilisim