Eğitim öğretim bir ülkenin en önemli önceliği evlatlarımızın geleceğidir.Eğitimde yanlış yada doğru yapanlar hayatın her alanında bunun sonuçlarına muhatap olurlar.

Eğitim politikaları yerli milli bakışın evrensele taşınması sentezi milli ortak aklın ürünü olmalıdır.Bilim evrensel eğitim öğretim hem milli hemde evrensel olmak zorundadır. Çünkü yerel mevzi olan her bakış duruş aynı zamanda evrensel değerlere ülkeden bir soluk nefes ve farklı bir tondur.Evrensellik adı altında dünyayı tek renge boyamak tek çiçeği hakim kılmak diğer çiçek ve renklere haksızlıktır dünya tüm renk çiçek ses soluk ve bakışla güzeldir.

Eğitim dünyaya hem evrensel bilimsel bakış vermeli hemde Dünyayı Türk milletinin gözüyle Türkçe okumayı sağlamalıdır. 

Tüm diller bakış soluk saygıya değerdir ama Her millet kendi dili ile ülkesini dünyayı okumalı anlamalı anlamlandırmalıdır.Bir dili bir inancı bir milletin değerlerini evrensel diye dayatmak eşyanın tabiatına insanın fıtratına aykırıdır.İnsanlar inanç ideal değer yargılarını olabildiğince özgürce yaşamalıdır.Hiç kimse bu değer yargılarını aşağılama hakkına sahip değildir.özellikle emperyalist asimilasyonu bilimsel son nokta diye takdim etmek insanlığa ihanettir.Türk milleti bilimsel evrensel ve milli bakışla özgür nesiller yetiştirmezse sonumuz felakettir.

Gençlerin düne dair rol modelleri olmalı bu model şahsiyetler kendilerine eğitimle takdim edilmelidir.Aksi takdirde küresel kültürel istilanın işgaline açık teslim alınmaya aday nesiller ile yok oluruz.

TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…

Dünyayı bir dile bilimsel tahakküme bir inanca bir güce teslime zorlamayı reddediyoruz. Eğitim politikaları iktidar muhalefet her sosyal ve siyasal kesimin ortak aklı İle belirlenmelidir.Bunu başaramayan yaz Boz tahtası İle çocukların geleceğini karartır lütfen güç bende Süleyman benim anlayışını terk edelim Yeni eğitim öğretim yılımızın hayırlı uğurlu olmasını diler tüm veli öğrenci öğretmen idareci ve eğitim çalışanlarını saygı İle selamlarım!

Editör: TE Bilisim