24 TV'de yayınlanan Elif Çakır'ın sunduğu Söz Bitmeden programının konuğu Adalet Bakanı Sadullah Ergin oldu.

Ergin, İmralı'ya gidecek 3.heyetin önümüzdeki hafta belli olacağını söyledi. Kandil'den gelecek cevabın İmralı'ya ulaştırılacağını belirten Ergin, bu görüşme sonrasında daha somut bir eylem planı oluşturulacağını kaydetti. Çakır'ın sorularını yanıtlayan Ergin, şunları söyledi:

İMRALI'YA YENİ HEYET

Bir mesaj gitti Kandil'e. Bu mesajın cevabı elbette ulaşacak Ada'ya. Bu noktada bir tereddüt yok. 3.heyetin gidişi çok gecikmez, önümüzdeki hafta içerisinde belli olabilir. Süreci bir izleyelim, önümüzdeki hafta içerisinde bir takım gelişmelerin olması muhtemeldir.

DAHA SOMUT EYLEM PLANI

Bu görüşmeler ve bu görüşmelerin sonucunda ortaya çıkması beklenen sonuçların belli bir takvime bağlanması öngörülüyor. 21 Mart'a kadar en azından bir çatışmasızlık ortama ya da silahların susması, eylemsizlik şeklinde bir beklenti söz konusu. Onun ötesinde birkaç aşamadan oluşan bir yol haritası öngörülüyor. Devam eden bir çalışma var. Bu çalışmanın şimdi ikinci adımı oluşacak. Bu temastan sonra ortaya çıkacak iradeler bir yerde buluşacak. Bu iradelerin buluşmasından sonra belki biraz daha somutlaşan bir eylem planı söz konusu olabilecektir.

‘TUTANAKLARIN' YAYINLANMASI

Ben mektupların da kısmen içeriğine vakıf olduğum için ifade edeyim. Giden mesajlarla ortaya çıkan yayınlar arasında bir örtüşme yoktu. Bu kendi aralarında kısmen yaptıkları bir sohbetin, daha sonra hafızada kalan kısımlarıyla beraber tamamlanmış bir metin üzerinde yapılan yayın.

GÖRÜŞMEDE NOT TUTULAMIYOR

Bu görüşmeler açık görüşmeler. Açık görüşmelerde mahkeme kararı olmadan not tutma imkanı sözkonusu değil. O notlar BDP'li milletvekillerinin orada dinledikleriyle daha sonra dışarı çıktıktan sonra tapeleştirmeleri sonucu ortaya çıkmış olan notlardır.

KİM SIZDIRDI

Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!

Biz o zincirin içinde yokuz. Kim tapeleştirdiyse, kim verdiyse, kim yazıyı çıkardıysa onlar bilir.

SÜRECİ BOĞMAYALIM

Önümüzdeki süreç açısından burada olmaması gereken bir durum oldu.Türkiye için, bu coğrafyada yaşayan 76 milyonun orta ve uzun vadede geleceği için bu küçük meselelere, bu süreci boğdurtmamamız gerektiğini düşünüyorum.


Editör: TE Bilisim