BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Yeni partinin kurulmasını heyecanla bekleyen samimi kitle de bir sıkıntı olmasa bu yazıyı yazmazdım. Bu yüzden bu yazıyı "keşke daha önce yazsaydım" dememek için yazıyorum.

Türkiye'deki çaresiz kitlelerin, siyasi boşluğu dolduracağına yürekten inandığı ve büyük ümit bağladığı Meral Akşener hanımefendinin kuracağı yeni partide en çok merak edilen, partinin Kurucular Kurulunun kimlerden oluşacağıdır. Özellikle bu siyasi harekete kaynaklık eden milliyetçi ve ülkücü kesim, bu konuyu büyük bir hassasiyetle takip ediyor. Bu konudaki düşüncelerimi özetle paylaşmak istiyorum.

1. Seçilecek siyasiler, toplumla ve çevresinde yıpranmamış, başka partiye oy vermiş kişilerin de beğenisini kazanmış kişiler olmalıdırlar.

2.Seçilenler kazip(sahte) şöhretler olmamalı, fakat kamuoyunun hiç tanımadığı kişiler de olmamalıdır.

3. Bugüne kadar milliyetçiler kaba saba, eğitim düzeyi düşük, kültür ve sanattan anlamayan kişiler olarak görülmüş ve gösterilmiştir. Son 15 yılda siyasi iktidarın en başarısız oldukları alanlar, kendilerinin de ifade ettikleri gibi, eğitim, kültür ve sanat alanlarıdır. Bu yüzden, mutlaka kurulda  eğitimci, bilim adamı, kültür ve sanat adamı olarak toplumca tanınan kişilerden temsilciler olmalıdır.

4. Bugüne kadar kamuoyuna tanıtılan kişilerin çoğu çok yetenekli olabilirler, fakat kamuoyunda fazla tanınmıyorlar. Bu sebeple, diğer isimlerin mutlaka toplumda tanınan ve kabul gören kişiler olması gerekir.

Şunu unutmayalım, ülkücü kesim dahil, yeni partiye ümit bağlayan diğer kesimlerdeki kişilerin merak ettiği, programla ilgili söylemlerden çok, partinin vitrini olacak Kurucular Kuruludur.

Yeni parti milletimizin son ümididir. Bunun için nefislerimizi öldürelim, şahsi duygularımızdan sıyrılalım, kafalarımızdaki önyargılardan sıyrılalım. Sizin veya benim değil, eş veya dostumuzun değil, yandaşlarımızın değil,  milletin sevdiği ve benimsediği isimlerin bu vitrinde yer alması gerekir. 

Sakin ÖNER

Editör: TE Bilisim