Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, şehit ve asker ailelerine yardımın, çözüm sürecine tepkiyi azaltmak için verilen "sus payı" olduğunu iddia etti. 

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, terör örgütünün geri çekilmesiyle ilgili tartışmaları hatırlatarak, teröristlerin çekilmesinin sorunu çözmeyeceğini savundu. 

Terör örgütü üyelerinin sınır dışına çekilmesinin, Kuzey Irak'taki ana kamplarına dönmeleri anlamına geleceğini ifade eden Yeniçeri, "Bu durumda yaptığımız iş, bin 500 teröristi Türkiye'deki kamplardan Kuzey Irak'taki kamplara nakletmek midir- Adamların kamplarını değiştirmesini sağlamaya çözüm mü diyoruz-" dedi. 

Başbakan ve AK Parti yetkililerinin bugüne kadar yaptıkları konuşma ve açıklamalarla şehit ve gazilerin onurunu kırdığını ve rencide ettiğini savunan Yeniçeri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün şehit ve asker ailelerine yönelik yardım paketi açıkladığını anımsattı. Yeniçeri, yoksul asker ailelerine 250 lira yardım, vazife malullerine maaş ve iki istihdam hakkı, terör mağduru yakınlarına bir istihdam hakkı, şehit yakını ve gazilere su ve elektrikte indirim yapılacağını anlatarak, bu yardımın neden Akil İnsanlar Heyeti'nin Anadolu'yu dolaştığı dönemde yapıldığının sorulması gerektiğini söyledi. 

Yeniçeri, "Asker ve şehit ailelerine yönelik paket, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni PKK karşısında aciz duruma düşüren sözde barış ve çözüm sürecine olan tepkiyi azaltmak için verilen sus payıdır" diye konuştu. 

Terör mağduru yakınlarına da istihdam hakkı verildiğini belirten Yeniçeri, halkın, PKK'lıların da terör mağduru sayılıp sayılmayacağını merak ettiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim