SEVGİLİ ARKADAŞLAR;

Bugün 22 Mayıs gününün yatsı namazı öncesi yazıyorum bu satırları, tıpkı tam 36 sene önce 1980 yılının 22 mayısında hain kurşunlara şehit verdiğimiz Fuat ALTUN'un rahmete yürüdüğü o akşam gibi...

Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk

Bu vatan, Afganistan gibi, doğu bloku gibi komünizmin pençesine düşmesin, milletimiz hep bağımsız kalsın, refah içinde yaşasın diye, milli refleksini gösteren bir avuç ülküdaşımızla nefsi müdafa halinde, amansız saldırılara direnirken, o meşum günde çiçeği burnunda, öğretmen olmuş nişan, nikah hayalleri kuran kardeşimi, "halklara özgürlük" naraları atanların alçakça pusu ve saldırılarında şehit verdik.

O akşam o alçak pusuya karşılık vermeseydim, saldırıdan bir şehit ve bir yaralıyla kurtulamayacak, bir kahve dolusu kardeşimiz Allah korusun topluca kurşuna dizilecekti.

Bu hüzünlü akşamda o yılları ve memleketim gül yüzlü çocuklarını hatırladıkça, daha üç gün geçmeden Ankara'da Gün Beyimizin cenazesine koşarken, bugün bizlere "teşkilatlara girme yasağı" getirenleri vefa duygusu ve mukaddes dava adına tebessümle anıyor, o yılların hatıralarını muhataplarına ithaf ediyorum.Allah hepimizi nefsimizle ve statümüzle sınamasın diye dua ediyorum.

Aynı yatağı, aynı ekmeği paylaştığım Fuat Kardeşim; acını 36 yıl boyunca inan ki hiç unutmadım, ardında bıraktıklarına Allah şahittir ki, elimden geldiğince sahip çıkmaya çalıştım. Ruhun şad, mekanın cennet olsun.

Editör: TE Bilisim