Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 MHP’nin Iğdır itirazını değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verdiği ara kararda İlçe Seçim Kurulu'na iddiaların araştırılması talimatı verdi. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerde Iğdır’da seçimler BDP ile MHP arasında çekişmeye sahne olmuştu. BDP adayı Murat Yikit, en yakın rakibi olan MHP adayı Gündüz Güneş’e 980 oy fark atarak seçimleri kazanmıştı.
2 BİN KİŞİNİN OY KULLANMAMASI GEREKİYORDU

Ancak MHP, seçimlerde oy kullanmaması gereken yaklaşık 2 bin kişinin oy kullandığı iddiasıyla YSK’ya başvurdu. YSK ileri sürülen iddiaları ciddi buldu ve Iğdır Merkez İlçe Seçim Kurulu'na iddiaları araştırma talimatı verdi.

SEÇİMLER İPTAL EDİLEBİLİR

Yüksek Seçim Kurulu Milliyetçi Hareket Partisi Temsilcisi Avukat Kürşat Ergün YSK'nın almış olduğu bu karar sonucunda Iğdır Merkez İlçe Seçim Kurulunun konuyu inceleyerek tespitleri gerçekleştireceği ve yapılan bu tespitleri YSK'ye bildirilmesiyle beraber Iğdır seçimlerinin iptal edilme ihtimalinin doğduğunu ileri sürdü.

HATAY İÇİN DE 'ARA KARAR' ÇIKTI

AK Parti, yerel seçimlerde Hatay'da ölüler, kısıtlılar, askerler gibi seçmen olmadığı halde oy kullananların bulunduğunu öne sürerek Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK ) itirazda bulunmuştu.

İtirazı görüşen YSK, konuyla ilgili ara karar aldı. YSK ara kararında, İl Seçim Kurulundan, oy kullanma ehliyeti olmadığı halde oy verenlerin tespit edilmesini istedi. Kurul, buradan gelecek yanıta göre, konuyu karara bağlayacak.

Hatay'da seçimi 3 bin 389 oy farkla CHP'nin adayı kazanmış, AK Parti ise 5 bin 600 kişinin oy kullanma ehliyeti olmadığı halde oy kullandığını öne sürmüştü. 

Editör: TE Bilisim