MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye’deki son gelişmelerin kaygı verici bir boyuta ulaştığını kaydetti. Suriye ve Irak’ın ABD ve Batı tarafından yeniden dizayn edildiğini iddia eden Yeniçeri, Türkiye’nin istemeden bazı şeyleri yapmaya zorlandığını kaydetti. Türkiye’nin sınırları ile siyasetin sinirlerinin gergin olduğunu vurgulayan Yeniçeri, Türkiye’nin bölgede oyun kurucu olma iddiasından uzaklaşarak ‘hazin bir duruma’ düştüğünü aktardı.

MHP Milletvekili Yeniçeri çözüm süreci çerçevesinde seçilen akil adamlar konusuna da değinerek, akil adamlarının asıl gizli görevinin Öcalan’ın serbest bırakacak şartları yaratmak ve halkı buna hazırlamak olduğunu iddia etti. Özcan Yeniçeri şöyle konuştu: “Akil adamların üstü kapalı görevi, kamuoyunu meşgul etmek. İki, dikkatleri akillerin çalışmalarına yönlendirmek. Üçüncü ve asıl temel görevi ise Öcalan’ı serbest bırakacak şartları yaratmak ve bunun için Türk halkına karşı psikolojik harekat yapmaktır.”

Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk

"BU MİLLET ÜZERİNDE HER TÜRLÜ TASARUF YAPABİLECEĞİNİZ BİR KADAVRA DEĞİLDİR"

Çözüm süreci ile Türkiye’ye yönelik bir kastın olduğunu aktaran Yeniçeri, Başbakan Davutoğlu’na da şu sözlerle yüklendi: “Bunu yüksek sesle ifade ediyorum; aklınızı başınıza devşirdiniz, devşirdiniz. Eğer bunlara yönelik gerekli tedbirleri alıp, devletin milli ve üniter yapısını, devletin anayasal düzenini alt üst edecek bir takım olayların altında imza atarsa Davutoğlu sen de Erdoğan’la birlikte Yüce Divan’ın karşısına çıkacaksın. Size karşı bundan sonraki tavırlarımız da acımasız olacaktır. Bunu böyle bilmenizde yarar var. Bu millet üzerinde her türlü tasarrufu yapabileceğiniz bir kadavra değildir. Milletin size vermiş olduğu egemenlik hakkını başkasıyla paylaşamazsınız.”

Abdullah Öcalan’ın elini güçlendirmek için suni problemler oluşturup sonrasında devreye girerek bunları sonlandırdığını kaydeden Yeniçeri, Kobani olayların arkasında da Öcalan’ın olduğunu vurguladı. AK Parti hükümetinin Türkiye’nin bölünmesi ya da ikili yapılının oluşması yönündeki alacağı her türlü kararın ülkedeki kaos ve çatışmayı misliyle artıracağını savundu. Bir soru üzerine ise Özcan Yeniçeri, Öcalan'ın serbest bırakılması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kullanılmayacak olan Çankaya Köşkü'nün Öcalan'a tahsis edilebileceğini belirtti.  

Editör: TE Bilisim