Çipras, Muğla Keçi Adası’ndan Türkiye’ye Meydan Okuyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, işgal altındaki Türk adaları hakkında “2019’da geleceğim o adaların tamamını alacağım” sözlerine cevap vermek için Yunan Savunma Bakanı Kammenos ve Başbakan Çipras’ın Kelemez Adası’na geleceği daha sonra da Kardak Kayalıkları bölgesine gideceği haberi Yunan basınında yer aldı.  Çipras ve Kammenos, 6 Ocak 2018’de Kelemez Adası’na geldikten sonra plan değişikliği yaparak Kardak Kayalıkları yerine Muğla Keçi Adası’nı ziyaret ettiler.

 

Çipras ve Kammenos, Genelkurmay Başkanı Oramiral Apostolakis ve Denizcilik Bakanı Panayotis Kurupilis ile birlikte 6 Ocak 2018 günü sabah saatlerinde Kelemez Adası’na geldi. Kelemez Adası’nda düzenlenen Epifani (suya haç atma, suyu kutsama) törenine katılan Başbakan Çipras, “AB’nin doğu sınırlarından bir iyimserlik mesajı göndermek istiyorum. Komşularımıza (Türkiye) dostluk, barış ve işbirliği mesajı, ama aynı zamanda bir kararlılık mesajı da gönderiyorum. Dostluk, barış ve işbirliği istiyoruz. Bununla birlikte, uluslararası antlaşmalar ve uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı da korumaya kararlıyız” dedi.

 

Kelemez Adası’ndaki tören ve ziyaretlerin tamamlanmasından sonra Yunan Başbakanı Çipras, Savunma Bakanı Kammenos ve Genelkurmay Başkanı Oramiral Apostolakis, askeri helikopter ile Muğla Keçi Adası’na geçti. Adaya yapılan ziyarete Muğla Keçi Adası Belediye Başkanı Ioannis Galouzis de refakat etti. Ziyaret haberleri kalymnos-news.gr haber sitesi ve Yunan Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinde yayımlandı.

 

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

 Bodrum sahillerine 4 mil mesafede olan Muğla Keçi Adası, 6 millik Türk karasuları içinde bulunuyor. Keçi Adası, İstanbul’daki Büyükada’nın iki misli büyüklükte. 2004 yılından beri işgal altında olan Keçi Adası’nda, Yunan bayrağı dalgalanıyor. Adada konuşlu Yunan Askeri Üssü’nde yaklaşık olarak 750 kişilik Tabur Görev Kuvveti bulunuyor. 

 

Çipras ve beraberindeki heyet Muğla Keçi Adası’nın girişinde işgalci Yunan subayları ve Yunan askerleri tarafından karşılandı.

 

Keçi Adası’na Yunan askerleri ile birlikte Yunan SAT Komandoları da yerleştirilmiş.

 

Askeri karşılama töreninden sonra Çipras ve beraberindeki heyet, adada yaşayan Yunan vatandaşları ve papazlar ile birlikte poz verdi. Papazların ataması, İstanbul’daki Fener Rum Patrikhanesi tarafından yapılıyor.    

 

Çipras, adada yaşayan Yunan vatandaşı ile sohbet ederken arka planda Türk Adası’nda dalgalanan Yunan bayrağı görülüyor.

 

Çipras, adadaki Yunan vatandaşları ile birlikte suya haç atma törenini izledi. Çipras ve beraberindeki heyeti taşıyan Yunan askeri helikopteri de iskele üzerinde görülüyor.

 

Ziyaretin tamamlanmasını müteakip Çipras ve beraberindeki heyet helikopter ile Kelemez Adası’na döndü. Kelemez Adası’ndan Atina’ya uçak ile dönüş yapıldı.

 

Çipras Pasaportsuz Türk Topraklarına Giriş Yapıyor

 

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye’ye 6 Ocak 2018’de pasaportsuz giriş yaptı. Çipras, Kammenos ve Apostolakis, hiçbir engelle karşılaşmadan, askeri helikopter ile Türk hava sahasını 3 mil ihlal ederek Muğla Keçi Adası’na girip işgalci Yunan askerleri ile birlikte egemenlik ve bayrak gösterisi yaptı.

 

Yunan Vatandaşı Belediye Başkanı Neden Görevden Alınmıyor?

 

Muğla Keçi Adası Belediyesi, Ioannis Galouzis tarafından yönetiliyor. Belediye Başkanı Galouzis Yunan vatandaşı. Galouzis’in Türk vatandaşlığı yok. 2972 Sayılı Mahalli İdareler Seçimi Kanunu Madde 9’a göre belediye başkanları Türk vatandaşı olmak zorunda. Ayrıca Muğla Keçi Adası’nda turizm ve diğer ticari faaliyetlerden toplanan vergi, Yunanistan’a kaçırılıyor. Yani Belediye Başkanı Galouzis alenen vergi kaçakçılığı yapıyor. 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu Madde 359’a göre vergi kaçakçılığı suçtur. Vergi kaçakçılığı yapan Muğla Keçi Adası Belediyesi neden denetlenmiyor? Vergi kaçıran Yunan vatandaşı Belediye Başkanı Galouzis neden görevden alınmıyor?


http://www.turksam.org/tr/makale-detay/1667-cipras-mugla-keci-adasi-ndan-turkiye-ye-meydan-okuyor




Editör: TE Bilisim