Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
 Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması'ndan sonra Bolu'ya düz Savcı olarak atanan Savcı Zekeriya Öz, Almanya'nın Türkiye'yi dinlemesi ve Türkiye'nin bu konuda sessiz kalmasına ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Açılım sürecinin amacının PKK'ya silah bıraktırıp örgüt üyelerinin sınır dışına çıkarılması olarak tanımlandığını ve bunların hiçbirinin gerçekleşmediğini belirten Savcı Zekeriya Öz, çözüm sürecinde verilen tavizlere de dikkat çekti.

17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu sonrası Bakırköy Başsavcı Vekilliğinden Bolu'ya düz savcı olarak atanan Savcı Öz, Twitter hesabından şunları yazdı;

ALMANLAR ÖNCEDEN BİLİYOR MUYDU?

"Son günlerde çıkan Almanya'nın dinlemesi 17-25 Aralık'a Türkiye'nin öğrendiği yolsuzlukları, bu ülkelerin önceden bildiklerini göstermektedir. Bu dinlemelerde ele geçen ve dünyada sansasyon yapacak bilgilere Türkiye'nin bölünme sürecine sürüklendiği ihtimalini ortaya çıkarmaktadır. Bu kadar taviz vererek bir açılımın sürecinin hiçbir pratik faydası olmadığını herkes görürken ısrarla sürdürmenin sebebi bu dinlemelerdedir."

"GÖSTERİLEN TEPKİ YAPILAN ANLAŞMANIN DEŞİFRE OLMASI KORKUSU"

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağırılmasına da değinen Öz, konuyla ilişkin olarak;

"7 Şubat krizi diye lanse edilen adli vaka devletin üst düzey görevlilerinin PKK ile yaptığı Türkiye'nin bölünmesini kabul ettikleri anlaşmadır. Gösterilen tepki işin Başbakan'a uzanacağı ihtimali değil Türkiye'nin bölünmesi için yapılan anlaşmanın deşifre edilmesi korkusudur" dedi.

ALMANYA'DA SORGULANIRKEN, TÜRKİYE SESSİZ KALDI

Almanya'da medya ve muhalefet partileri, özellikle Sol Parti Türkiye'nin dinlenilmesi olayını sorgulamasına rağmen, Türkiye'de Erdoğan ve AKP hükümetinin sessiz kalması kafaları karıştırmıştı. Türkiye sessizliğe gömüldüğü halde, Alman gazetelerinde 'Alman istihbarat teşkilatı BND'nin elinde Türkiye ile ilgili çok sorunlar doğurabilecek bilgi, belge ve görseller var' iddiası yer almıştı.



Editör: TE Bilisim