Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Alman düşünce kuruluşu Wissenschaft und Politik Türkiye uzmanı Günter Seufert, AK Parti'nin dış politikada başarısız olunca geri adım atmaya başladığını öne sürdü. Kuruluşun internet sitesinde yayınlanan değerlendirme yazısında Seufert, Türkiye'nin dış politika konusunda Başbakan'ın danışmanı İbrahim Kalın tarafından 'değerli yalnızlık' diye de tanımlanan pozisyonunda daha fazla ısrar etmeyeceğini ve dikkatli bir şekilde geri adım atmaya başladığını ileri sürdü.

Yazıda, “Türkiye dikkatli bir şekilde geri adım atmaya başladı. Tahran ile tekrar anlaşmazlıkları gidermek istiyor. Washington'un Suriye'deki radikal unsurları desteklememe talebine ise Ankara artık eskiden olduğu gibi kulak tıkamıyor. Türkiye ile dış politika konusunda işbirliği yapmak daha kolay hale gelebilir." dendi.

Yazıda ayrıca Türk halkının yüzde 56'sının, hükümetin Suriye politikasını yanlış bulduğuna, AK Parti seçmeninin de sadece yüzde 53'ünün bu politikayı desteklediğine dair bir anket sonucu paylaşıldı.

Türkiye'nin dış politikasının Kuzey Irak'taki Kürt yönetimi dışında Suriye politikasında sınırlarına dayandığı, Kıbrıs, Yunanistan ve Ermenistan ile eski sorunlardan hiçbirinin çözülmediği, İran, Irak ve Mısır ile de ilişkilerin gergin olduğu, Avrupa Birliği ile de ilişkilerin de iyi bir yolda olmadığı kaydedildi.

Yazar, 'AK Parti'nin ideolojik hayalperestlikle dış politika yaptığı ve gelişmeleri tek taraflı olarak algıladığı için böyle bir politika izlediği ve başarısız olduğunu' ileri sürdü.

Editör: TE Bilisim