Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, Türkiye Finans olarak köklü değerlere önem veren bir kurum olduklarını belirterek, Kırkpınar'a da bu düşüncelerle sponsor olduklarını söyledi.

Genel Müdür Derya Gürerk, bu kadim kültürü yaşatmanın önemine yürekten inandıklarını belirterek, "Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne desteğimiz 3 yıl boyunca sürecek. Ata sporumuzun her yıl artan bir ivmeyle bilinirliğini artırmak arzusundayız. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin altı yüzyıllık geleneğinin önümüzdeki asırlarda da devam etmesini diliyoruz. Bu doğrultuda pehlivanlarımızı ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni desteklemekten onur duyuyoruz." diye konuştu.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin coşkuyla sona erdiğini, başpehlivanlık güreşlerinde altın kemeri alan Ali Gürbüz'ün hakkıyla kemeri aldığını da belirten Gürerk, "Türkiye Finans'ın iletişim desteği verdiği tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, renkli görüntülerle sona erdi. Olimpiyatlardan sonra dünyanın en uzun geçmişe sahip spor etkinliklerinden biri olan güreşler, 652. yılında Türkiye Finans desteğiyle daha çok kişiye ulaştı." dedi.

Desteklerinin ilk yılında Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne neler katabileceklerini gördüklerini de belirten Gürerk, ağalık artırmasındaki heyecanı ise hiç unutmayacağını söyledi. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Ali Gürbüz'ün üst üste 3. kez Başpehlivan olarak Altın Kemer’in daimi sahibi olmasını da değerlendiren Gürerk, "Türkiye Finans’ın iletişim desteği verdiği etkinlikler, özel çalışmalar ile daha çok insana ulaştı." diye konuştu.

Önemli bir kültür mirasını sahiplenmek, Türkiye'nin geleneksel değerlerini korumak ve ata sporunun bilinirliğini artırmak hedefiyle yola çıktıklarını belirten Gürerk, "Türkiye Finans, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin coşkusunu yaymak amacıyla bilgilendirici filmler hazırladı. Güreşleri sadece er meydanına gelenlerin değil, Edirne halkının tümünün izleyebilmesi için şehrin önemli meydanlarına dev ekranlar kurduk. Aynı zamanda Kırkpınar Festival Alanı'nda ilk kez Türkiye'nin her bölgesinden ve yurt dışından gelecek ziyaretçiler için bankacılık hizmeti sunarak, hayatlarını kolaylaştırdık, şehrin ekonomisine hareket kattık." diye konuştu.

Gürerk, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin geride kaldığını, önemli tecrübeler kazandıklarını da belirterek, 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde daha çok çalışacaklarını, hizmetlerini de artıracaklarını sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilisim