Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye’deki en büyük sorunlardan birinin alışveriş merkezleri (AVM) olduğunu söyledi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret eden Gürsel Tekin, burada esnafın sorunlarını dinledi. Daha sonra kürsüye gelen Tekin, esnafın büyük sıkıntı içinde olduğunu söyledi. Türkiye’de bütün kentlerin en büyük sorunlarından birinin AVM’ler olduğunu ifade eden Tekin, “1 milyon dolar paranız var. Bu birikimlerinizle burada bir yatırım yapacaksınız, bir yıl sonra arkanızda bir AVM açılacak, sizi perişan edecek. Sizin bu zararınızı kim karşılayacak? Verginizi ödemediğinizde ceberrut gibi karşınıza gelen devlet, ‘burada benim de hatam var, sana bunu yaptırmamalıyım’ diyor mu?, 'demiyor.' ' Kim burada zarar görüyor?', 'esnaf zarar görüyor.' Öncelikle planlı bir kent, planlı bir ülke olmak zorundayız.” dedi.

Türkiyede esnafın aynı zamanda bir sosyal yarayı da giderdiğinin altını çizen Tekin, işsizliğin, yoksulluğun, sefaletin olduğu yerde bunları en rahat esnafın tolere ettiğinin altını çizdi. Esnafın devletin sırtında yük olmadığı gibi bir sosyal görev yaptığını da vurgulayan Tekin, bakkal ve manavlardaki veresiye defterlerini hatırlattı. Tekin ayrıca, parlamentodan geçecek bütün yasaların asgari düzeyde sivil toplum örgütlerinin, odaların görüşü alınarak geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık da esnafın yaşadığı sıkıntıları dile getirerek, bu konuda hazırladığı raporu Tekin’e sundu.

Editör: TE Bilisim