Yaylalar ve gözeler şehri Kürtün'de maden işletmesi istemiyoruz! Yaylalar ve gözeler şehri Kürtün'de maden işletmesi istemiyoruz!
İstanbul Gümüşhane İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği (GÜYAD) tarafından düzenlenen 'İlaç Toplama Kampanyası' kapsamında toplanan ilaçlar, Gümüşhane Toplum Sağlığı Merkezleri hekimlerine teslim edildi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, ilaç israfının önüne geçilebilmesi için herkese sorumluluk düştüğünü belirtti. Pehlivan, GÜYAD Başkanı Tahsin Söğüt’ün başlattığı ilaç kampanyası sonrası, ihtiyaç sahibi olan gelir düzeyi düşük vatandaşlara verilmek üzere Gümüşhane’ye ilaç gönderildiğini belirterek, "Böyle kampanyaları büyük takdirle karşılıyor ve tüm halkımızın bu tür kampanyalara katılmasını istiyoruz." dedi.

Söğüt'e bu davranışından dolayı teşekkür eden Pehlivan, "Müdürlüğümüze teslim edilen ilaçlar, ilçelerimizde bulunan Toplum Sağlığı Merkezleri ve aile hekimleri üzerinden gelir düzeyi düşük, ekonomik sıkıntılar nedeniyle doktora gidip ilaç alamayacak durumda olan vatandaşlarımıza verilecektir. Bu kapsamda ilaç israfının önüne geçilmesi için de hepimize sorumluluk düşmektedir. Tüm halkımızı bu ilaç kampanyasına katılmaya davet ediyorum. Vatandaşlarımız evlerindeki son kullanma tarihi geçmemiş, kullanmadıkları fazla ilaçları getirerek bir hastanın derdine çare olabilirler." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim