Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Hac, Umre ve İnanç Turizm Fuarı'nın açılışı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kabe'nin başmüezzini Ahmad Yunis Khojah ve yardımcısı Basem Hamdan Allehyani'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Fuarın açılışında Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Aktif Fuarcılık tarafından Feshane Kültür Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışına; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kabe'nin başmüezzini Ahmad Yunis Khojah ve yardımcısı Basem Hamdan Allehyani ile çok sayıda firma temsilcisi katıldı. Acenteler ile ziyaretçileri buluşturmayı amaçlayan fuarın açılışında Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Vali Mutlu ve davetliler, açılış sonrası fuarı gezdi.

Hac ve umrenin Hz. Peygamberin huzurunda olmak ve O'nun şefaatine nail olabilmek için çok kıymetli bir ibadet olduğunu dile getiren Vali Mutlu, “Hac ve umre yolculuğa gönül itibarı ile ruh itibari ile hazırlanırız. Rabbimin evinde bulunma hazırlığı kutsaldır. Hepimiz için bunun çok kıymetlidir. Efendimizin huzurunda şefaat dileme hazırlığı çok kıymetlidir. Bu manevi hazırlıktır. Bir de maddi boyutta hazırlık vardır. Bu yolculuğun da iyi geçmesi arzu edilir. Hac meşakkattir, gayrettir. Bu meşakkatin sabırla birlikte en iyi olmasını sağlayanlar acenteler, firmalardır. Onlar, bu meşakkati kolaylaştırıp bize o manevi havayı yaşatıyorlar. Onlara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Programda konuşan Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Ergün Yücel de, hac ve umreye gidenlerin ibadet kastı ve ruhuyla ziyaretlerini gerçekleştirmelerini istedi. Yücel, "Bu fuarın özellikle hac ve umre kelimeleri altında bir turizm, turist ile değil, bütün katılımcıların bir ibadet ruhi ile yaklaşmalarını temenni ediyorum. Bu fuarın gerek umre yolcularımıza gerek hac yolcularımıza, her iki yolculuğun akabindeki dini nitelikteki ziyaretlerin çoğalmasını temenni ederim.” şeklinde konuştu.

Organizasyona Türkiye ve dünyadan hac ve umre acenteleri, Mekke ve Medine otelleri, banka, finans ve medya kuruluşları katıldı.
Editör: TE Bilisim