Prof. Dr. İbrahim Öztek’ten Üçüncü Patoloji Kitabı Prof. Dr. İbrahim Öztek’ten Üçüncü Patoloji Kitabı
Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Hakan Akgün, haftada en az 2 kez balık tüketilmesinin insan sağlığı açısından önemli olduğunu belirterek, " Balık tüketildiğinde vücuttaki kan akışkanlığı artırıyor. Böylece daralmış damarların beslediği dokulara daha fazla oksijen ulaşması sağlanıyor. " dedi.

Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği 12 ortaöğretim okulunda 'İnsan sağlığı açısından balık etinin önemi' konulu seminer veriyor.

Ahmet Kabaklı Anadolu öğretmen Lisesi, Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi, Metin Koloğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Elazığ Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Kız Teknik ve Meslek Lisesi, IMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Öğretmen Sıdıka Avar Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin katıldığı seminer; Öğretmen Sıdıka Avar Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Seminerde öğrencilere hitap eden Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Hakan Akgün, haftada en az iki kez balık tüketmenin çok önemli olduğunu, balık etinde insan vücudu için gerekli ve yararlı olan protein A, B, D, E, K vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, demir, selenyum ve fosfor gibi maddeler bulunduğunu, ayrıca doymamış yağ asidinin doymuş yağ asitlerine oranla daha fazla miktarda olduğunu belirterek bu durumun balığı diğer etlerden üstün kıldığını vurguladı.

Balıktaki omega-3'ün çocuklarda sinir sistemi ve beyin gelişiminde ve erişkinlerde sağlığın korunmasında önemli rol oynadığını kaydeden Akgün, balığın kolesterolü ve hipertansiyonu düşürdüğünü, damar sertliğini önlediğini, kan akışkanlığını arttırdığını ve böylece daralmış damarların beslediği dokulara daha fazla oksijen ulaşmasını sağladığını söyledi. Seminer 28 Aralık'a kadar 3 ortaöğretim okulunda daha verilecek.

Editör: TE Bilisim