Üç Tarz-I Siyaset... Üç Tarz-I Siyaset...
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Terörün ve savaşların olmadığı, barış, huzur ve refah içerisinde nice bayramlar diliyoruz" dedi.

Arslan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı yazılı açıklamada, bayramın ülkemize, çalışanlara ve tüm insanlığa barış, huzur ve refah getirmesi dileğinde bulundu.
Terörün, savaşların ve insanlık dışı uygulamaların biran önce son bulmasını, bu bayramı dünyanın her köşesindeki Müslümanların gerçekten bayram olarak kutlamasını istediğini dile getiren Arslan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ülke olarak Ramazan Bayramına, İstanbul’da yaşanan hain saldırıda hayatını kaybedenlerin ve çeşitli saldırılar sonucu şehit olan güvenlik güçlerimizin yasıyla giriyoruz. HAK-İŞ olarak, terörün amacını biliyoruz. Bu saldırılarla ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda bir korku havası ve kaos ortamı yaratmak istendiğinin farkındayız. Ancak birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günlerin aşılacağına inanıyoruz. Ramazan Bayramının da bu birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesine vesile olmasını diliyoruz. Bir kez daha saldırıda hayatını kaybedenlere yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılara da geçmiş olsun dileğinde bulunuyoruz."

Milli ve dini bayramların; gündelik tartışmaların, çözüm bekleyen sorunların, gerilimlerin, çözülüp yatıştırılmasında çok önemli bir işlevi olduğunun altını çizen Arslan, "Bayramlar, bireysel ve toplumsal olarak, ahlaki değerlerin çok yoğun yaşandığı özel günlerdir. Yoğun iş temposunda göremediğimiz, birlikte olamadığımız dost ve akrabalarımızla birlikte olduğumuz bu mübarek günlerde, ülkemizde ve dünyanın başka yerlerinde bizim kadar şanslı olmayan insanların da olduğunu bir an olsun hatırdan çıkarmamalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Cihan

Editör: TE Bilisim