Türk sineması Türkiye sineması oldu türkü silmeye devam! Türk sineması Türkiye sineması oldu türkü silmeye devam!
Hayatını Antalya’da sürdüren gazeteci-yazar Fikret Otyam’la buluşmak üzere Harran Kaymakamlığı tarafından Antalya’ya getirilen ortaöğretim ve lise öğrencisi 40 genç, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ağırlandı. Özel gezi otobüsüyle Antalya turu yapan gençler, Dev Akvaryum, Minicity ve Soba Müzesi’ni gezdi. Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Danışmanı Yasin Karasu, gezi öncesinde konuk gençlere Antalya hatırası hediyeler dağıttı.

Birçoğu ilk kez deniz gören Harranlı öğrenciler, akvaryumda tanık oldukları görüntüler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Aralarında köpekbalığı, ahtapot, vatoz, müren gibi balıkların da bulunduğu yüzlerce deniz canlısını hayranlıkla izleyen konuk gençler, bol bol fotoğraf çekti.

Harran’dan gelen 40 öğrenci, gezinin son durağı olan Demirciler İçi Çarşısı’nda Soba Müzesi’ni de ziyaret etti. Konuk gençler, birbirinden ilginç tarihi sobaların bulunduğu müzeye hayran kaldı. Harranlı öğrenciler, daha sonra yine aynı çarşı içinde açılan Fikret Otyam Sanat Galerisi’ne geçerek gazeteci-yazar Fikret Otyam ve eşi Filiz Otyam’la buluştu.

Harran’da kendi adını taşıyan kütüphaneye üye olan gençleri karşılayan Fikret Otyam, duygularını kelimelere sığdıramayacağını söyledi. Harranlı öğrencileri görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Otyam, geçmişte gazeteci olarak gittiği Urfa’da yaşadığı anılarını anlattı. Konuk gençler, hediyeler sundukları Otyam’la fotoğraf çektirdi.

Editör: TE Bilisim