Kürtünlüler dernekleşecek Kürtünlüler dernekleşecek
 Gümüşhane Kabaköyün sevilen Kocaeli, Gölcük, baş iskele'de uzun yıllar öğretmenlik ve belediye meclis üyeliği görevinde bulunan, tanıyanların sevip takdir ettiği hakkında ki kanaatlerinin hayır dua olarak dile getirildiği değerli bir insanı sonsuzluğa yolcu ettik. 
Cenaze için çok uzaklardan gelenlerin yanında komşuları, hemşehrileri, cami cemaati cenaze namazını mahşeri kalabalığa çevirdi. Bu kalabalığın dili zaten gerçeğin teyidi ve kabulüydü. 

“İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raci’un” - “Şüphesiz Biz Allah’tan Geldik ve Şüphesiz Dönüşümüz O’nadır.” fazla yoruma hacet kalmaksızın musallada ki Hasan hocamız bu ilahi gerçeğe teslim oluyordu, evet hepimiz öleceğiz, Dünya kimseye kalmayacak kalıcı olan komşuluk hukukumuz, millet ve ümmet bilincimiz, yaptığımız hayır hasenet ve Allah'a kulluk habibine gerçek ümmet olmaktır. Cami imamı cemaatin kalabalık oluşuna hem teşekkür hem takdir ifadeleriyle memnuniyetini belirtirken bir siteminide eklemeyi ihmal etmedi.

"Cenazeye sahip çıkmak kadar, insanlar yaşarkende dirisine sahip çıkmak gerekir. Bu sahiplenme duygusunun insanlar hayatta iken diri kalması gerekir.  Birlik, beraberlik, yardımlaşma duyguları islamın güzel pınarlarından hayatımızı sulamalıdır." 

Kocaeli Gümüşhane Merkez Kabaköy derneğinin cenazedeki organizasyonu ,gelenleri ağırlaması, yemek ikramı takdire şayandi. Cenazeye katılan herkese teşekkür, takdirlerimizi belirtir, hocamıza Allah'tan bu mevlid kandili akşamı, bu maneviyat ikliminde rahmet diliyoruz. Kabri nur, mekanı cennet olsun. Yakınlarına haberalp ailesi olarak başsağlığı diliyoruz.

Editör: TE Bilisim