Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
Almanya’nın Münih şehrinde 5-7 Şubat 2013 arasında düzenlenen Turkish Fashion Break (TFB)’e katılan hazır giyimciler, olumlu sonuçlarla döndü. Yaklaşık 150 kişinin ziyaret ettiği Türk standında ticari ilişkiler kuruldu, çok sayıda görüşme yapıldı. Avrupa’nın en büyük kumaş fuarlarından olan Münih Fabric Start’ın düzenlendiği alanda, onunla eşzamanlı olarak Türkiye’den 24 hazır giyim üreticisi firmanın katılımıyla yapıldı.

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş, TFB’nin Türkiye ile Almanya arasındaki hazır giyim ticaretinin gelişmesine katkıda bulunmak amacı taşıdığını söyledi. Olumlu sonuçlar aldıkları belirten Sertbaş, “Organizasyon çerçevesinde 24 önemli Türk hazır giyim imalatçı ve ihracatçı firma, koleksiyonlarını sergileyerek Alman alıcılarla görüştü. Pek çok ülkeye yüksek kaliteli ürünler ihraç eden, bay, bayan, çocuk ve örme-dokuma ürün gruplarında faaliyet gösteren bu firmalar, kendilerini ve ürünlerini Alman pazarına tanıtma imkanı buldu. Türk stantlarını yaklaşık 150 kişi ziyaret etti.” dedi.

TÜRKİYE’NİN ALMANYA’YA HAZIR GİYİM İHRACATI 3,45 MİLYAR DOLAR

Türkiye’nin dünyanın altıncı büyük hazır giyim ihracatçısı ülke olduğuna işaret eden Sertbaş, 2012 yılında Almanya’ya ihracatın 3,45 milyar dolara ulaştığını kaydetti. Türk hazır giyim ürünleri ihracatının 2012 yılı toplamının 16,09 milyar dolar olduğunu kaydederek, “Bu rakam, Türkiye’nin toplam ihracatı içinde yüzde 10,09’luk pay oluşturuyor. Almanya’nın, Türkiye’nin hazır giyim ihracatındaki payı yüzde 21,44 civarında. Ege Bölgesi’nden 2012’de Almanya’ya yapılan hazır giyim ihracatı ise 273,2 milyon dolar. Amacımız, sektörel ticaret ve alım heyetleriyle bu rakamların artmasına katkıda bulunmak, Almanya ile ticari ilişkilerimizi geliştirmek.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin hazır giyim ve tekstil alanında önemli ticari ortaklarının Almanya, İngiltere, ABD, Fransa, Hollanda, İtalya ve İspanya olduğuna dikkat çeken Burak Sertbaş, “Almanya, Türkiye’nin ve Ege Bölgesi’nin en büyük ticari ortağıdır. Turkish Fashion Break Münih Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu içinde bulunduğumuz ortam, her iki ülke için karşılıklı ticarette yeni fırsatlar oluşturdu. Turkish Fashion Break Münih 2013'ün, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine olumlu katkıları olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim