Ekmeleddin İhsanoğlu: 2014’te bana teklif MHP’den geldi, ‘Çatı aday’ işinin mimarı Bahçeli’dir Ekmeleddin İhsanoğlu: 2014’te bana teklif MHP’den geldi, ‘Çatı aday’ işinin mimarı Bahçeli’dir
Giresun'un Alucra ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında yaralanan Yardımcı Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir’in durumu iyiye gidiyor. Sivas’a getirilerek Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan Kandemir, beyin cerrahi bölümünde tutuluyor.

Jandarma Bölge Komutanı'nın da bulunduğu asker ve ailelerini taşıyan helikopter, Giresun-Alucra ve Gümüşhane-Kozağaç jandarma karakollarını ziyaret sonrası Giresun'a dönerken, dün saat 17.15 sularında Tohumluk Köyü mevkiinde düşmüş, kazada 7 kişi hayatını kaybederken 8 kişi de yaralanmıştı.

Kazada yaralanan Yardımcı Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir, dün akşam Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alınmıştı. Ameliyat edilen ve beyin cerrahi bölümü yoğun servisinde tutulan, hayati tehlikeyi atlatan yaralı pilotun, bir süre daha tedavisine devam edileceği belirtildi.

VALİ GÜL’DEN YARALI PİLOTA ZİYARET

Sivas Valisi Davut Gül, hastanede yatan Üsteğmen Kandemir’i ziyaret ederek, ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Gül, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan ile birlikte yaralı pilotun tedavisinin sürdüğü beyin cerrahi servisini ziyaret etti, burada bekleyen pilotun ailesi ile görüştü.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Davut Gül, şehitler nedeniyle üzüntü yaşadıklarını, yaralılara acil şifalar dilediklerini belirterek, “Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yaralı kurtulanlardan Yardımcı Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir, buraya gelir gelmez Jandarma Alay Komutanımız olayı koordine ederek, helikopterden hastaneye kadar gelme sürecini takip etti. Rektörümüz de tüm ilgili hastane personellerini hazır tutarak, hiç vakit kaybetmeden müdahalede bulundular, derhal ameliyata alındı ve ameliyat çok başarılı geçti. Aileye haber verildi. Ailenin insani ihtiyaçları temin edildi. Aile şu an burada, üsteğmenimizin durumu çok iyi, hayati tehlikeyi atlattı. Ben emeği geçen personelimize teşekkür ediyorum. Burada tıbben yapılabilecek her şey çok çabuk yapıldı. Üsteğmenimize geçmiş olsun diyorum. İnşallah tez zamanda iyileşir ve görevinin başına geçer.”

Cihan

Editör: TE Bilisim