Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Balıkesir'in Manyas ileçesindeki Merkez Camisi'nin cemaati, her cuma sabah namazını müteakip Kur'ân okunması ve tesbihattan sonra bayramlaşarak birlikte kahvaltı ediyor. Uygulamadan memnun olan cemaat, bu sayede ciddi bir kaynaşma sağlandığını, ufak tefek kırgınların da giderildiğini söylüyor. Cuma kahvaltılarına ortalama 30 kişi katılıyor.

Merkez Camisi İmam Hatibi Selman Temur ve Müzezzin Kayyım Alpaslan Azim, cemaatle görüşerek sabah namazından sonra bayramlaşma ve kahvaltı uygulaması başlattıklarını söyledi. Temur, "Cuma sabahları namaz, Kur'ân ve tesbihattan açık olan herhangi bir kıraathanede birlikte kahvaltı ediyoruz. Samimi bir ortam oluştu. Aylardan beri düşündüğümüz bu uygulamayı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi. Azim de uygulama sayesinde cemaat arasındaki ufak tefek kırgınların giderilğini ve güzel bir kaynaşma ortamı sağlandığını dile getirdi.

Merkez Camisi Derneği Başkanı Hasan Us ise Manyas'ın güzel uygulamaların ilk örneklerini verdiğini belirterek, cemaatin kenetlendiğini ve kardeşliğin daha da arttığını söyledi. Dernek yetkililerinden Tamer Erol da, "Bu sayede camiye gelemeyen kardeşlerimizi tespit etmiş oluyoruz. Hasta varsa ziyaret ediyoruz, ihtiyacı olan varsa gidermeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim