"Fiber glastan olduğu müddetçe hiç sorun yok. Bebek katilinin de heykeli yapılıp dikilebilir"

"Mesela orada bir heykel, fiber glas maddeden yapılmış basit bir heykel yani. Basit bir heykeli servis eden yazan gazeteler bakın. Ertesi gün neler olmuş Türkiye'de. Vaveylayı koparanlar bu sürecin baltalanmasındaki işbirliğine bakın. Onlar, eğer bu sorun devam ederse, oradan besleniyorlar." 

Bu sözleri söyleyen sokaktaki bir AKP'li olsa, cahil diye nitelenen biri olsa inanın hiç konu bile etmem. Ancak bu sözleri bu ülkenin İçişleri bakanı söylüyorsa, bu AKP'ye oy verip de hala yanında yer alanlara yazıklar olsun. Bu iktidarın yaptıklarına, bu sözlerine ortak olanlara yazıklar olsun. Bu nasıl bir anlayıştır, bunlarınki ne geniş bir midedir?

Adam bakan olmuş; ancak mazrufa değil zarfa bakıyor. Derinlik yok, zahiri bir adam. Peygamber Efendimize utanmadan, böbürlendi diyen bunları söyleyen bu zat değil miydi? Kırdığı o kadar çok pot var ki… Devirdiği çamlar sayılamayacak düzeyde. Her şeyden öte bu adam bizi yönetiyor!

***

Hep aynı hikayeye sığınıyorlar. Neymiş efendim birileri bu gibi sorunlardan besleniyorlarmış. Yakanın, yıkanın hiçbir suçu yok. Çocuklar azıcık eğleniyor. Asker vuruyorlar, polis vuruyorlar, alt tarafı fiber glastan heykel dikiyorlar. Amaçları eğlenmek yaa. Bu arada Devlet küçük düşürülmüş kimin umurunda? Asker katili bir pislik kahraman ilan edilmiş, heykeli dikilmiş bu sayın bakanı hiç ilgilendirmiyor. O sadece heykelin maddesiyle ilgili. 

Bu sözleri sarf eden şahıs bakan arkadaşlar bakan, hem de İçişleri bakanı… Acaba bu sözleri sarf eden adam konuşmadan önce bir şey içmiş olabilir mi? Hadi o söyledi, yeni Başbakan olacak şahıs, çiçeği burnunda Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Gül, AKP'nin diğer bakanları, Başbakan Erdoğan, AKP'liler, bunlara oy verenler bu söylenen sözleri kabullenecekler mi? 

Durum biraz karıştı galiba, AKP'nin iki Genel Başkanı, Türkiye'nin bir Başbakanı ve bir Başbakan adayı, iki de Cumhurbaşkanı mevcut. Yasalar mı onlar namevcut. Ne zengin ülkeyiz ama hepsinden iki tane…

***

Bunların hiç mi vicdanları sızlamayacak? Bu insanların kulakları hiç mi işitmiyor, hiç mi görmüyorlar? Bunların hiç mi milli yanları yok? Savundukları, hürriyet ve aklın olmadığı bir din mi? Bütün bunlara ayak uyduranlar, onları delicesine savunanlar, alkışlayanlar, yalamayla bir şey olmaz diyenler, onların yanında saf tutmak için yarış yapıp safları karmakarışık yapanlar, Allah aşkına birazcık olsun düşünün! "Yeni Türkiye" dedikleri Türkiye nereye doğru yol alıyor?

Kuzey Irak ve uzak komşusu İsrail hariç çevresinde hiçbir ülkeyle geçinemeyen, başka ülkelerin içişlerine karışan, stratejik derinlik diyerek, Türkiye'yi stratejik bir bataklığa sokan bir adam Başbakan olacak. Çok önemli kriterler sonucu seçilen adam bu mu? Rabbim aklımıza mukayyet olsun, yoksa çıldırılmayacak gibi değil.

İçişleri bakanının dediklerini dinleyince, bu güne kadar bebek katilinin resimlerinin serbest bırakılmasının nedeninin, bunların kağıttan ve bez parçasından ibaret olmasından kaynaklandığını anlıyoruz. Bakanın açıklamalarından anlaşılan, bu heykeli dikilen köksüzün, asker katili olmasının hiçbir önemi yok! Ne kadar acı bir durum… Yazık ki yazık, ne haldeyiz?

***

B sınıfı yalaka takımının Davutoğlu hakkında söylediklerine bakınca, kemik parçası bazen insanlara neler söyletiyor, neler yaptırıyor, çok daha iyi görüyoruz. Bu arada heykel kaldırılırken baş kısmına ayak basan asker için disiplin soruşturması açanlar, yapmayın Allah aşkına, bu heykel fiber glastan yaa. Niye vaveylayı koparıyorsunuz? İçişleri bakanının açıklamasına göre bu bir suç değil. 

Askerimiz herhalde şöyle dünmüş, bakmış ki heykel fiber glas hiç durma üstüne bas demiş olmalı. 

Sağlıcakla kalın!