Erzincan Ülkü Ocakları İl Binasına gelen Genel Başkan Olcay Kılavuz, çok sayıda Ocaklı Genç tarafından karşılandı. Ocaklı gençlerle bir süre sohbet etti. Kılavuz yaptığı konuşmada "Ülkemizin içinde bulunduğu süreci hepiniz çok yakından görüyorsunuz. Teröristler cesaretlendirilmekte, gelip geçici makamları korumak amacıyla ülkemizi uçuruma sürükleyecek nitelikte akıl almaz tavizler verilmektedir. Buna karşılık vatanımızın birliğini ve bütünlüğünü savunanlar, dilimize ve bayrağımıza  sahip  çıkanlar ötekileştirilmektedir. Hatta durum öyle bir hal almıştır ki Türk Bayrağı açmak provokasyon olarak nitelendirilmiştir. Ne acıdır ki milletimizin oylarını temsil eden iktidar mensupları da yaşanan gelişmelere adeta çanak tutmaktadır. Milliyetçiliği ayaklar altına alabileceğini zanneden, Türklüğünden utandığından mıdır, yoksa verdiği sözlerden ötürü müdür, bilinmez bir şekilde Türküm demekten imtina eden Başbakan da bu kervanın başını çekmektedir.

 

Son skandal ise kamuoyunun önünde güzel vatanımızın güzide köşelerinden birine çeşitli adlar vermek suretiyle öz yurdumuzdan koparma girişimidir. Meclis'teki bazı oluşumların bu istekleri herkesçe bilinmektedir. Ama artık Başbakan da bu ifadeyi kullanmış ve tarafını belli etmiştir. Ortaya çıkan siyasi gelişmelere bakıldığı zaman Ülkücü Hareket vatan savunmasında bir safta, diğerleri karşı safta birleşmiştir. Bunun için durmaya, dinlenmeye vaktimiz yoktur. Zaman şahsi kırgınlıklardan ötürü birbirimize buğzetme zamanı değildir. Türk Milliyetçilerinin hele de bu dönemde birbirinden başka kimsesi yoktur. O sebeple bir olmalı iri olmalıyız. İfadelerini kullandı. Gençlere de çeşitli tavsiyelerde bulunan Kılavuz,"Sizler okullarınızı bitirip, Türk Devleti ve Milleti'nin ihtiyaç duyduğu yerlerde görev alarak Türk Milliyetçisi olmaktan ötürü yüklendiğiniz sorumluluğu yerine getirebilirsiniz. Bir yarışa girecekseniz eğitimde yarışa girmelisiniz. Çünkü Türk Milliyetçileri olarak asli hedefiniz vatanımız için daha çok çalışmak olmalıdır. Bunun yolu da eğitimde ileri gitmekten, üniversite tahsilini tamamlayarak gelişen olayları iyi analiz eden bireyler olmaktan geçmektedir. Eğitim kurumlarındaki işiniz okumak olmalıdır. Sizi yolunuzdan saptırmaya çalışanların fitnesine ve kışkırtmasına gelmemeli, soğukkanlı olmalı, en ufak olayda dahi idari birimleri ve kolluk kuvvetlerini bilgilendirmelisiniz" dedi.

 

MHP İL BAŞKANLIĞINA ZİYARET

Erzincan Ülkü Ocakları'nda temaslarını tamamlayan Kılavuz MHP Erzincan İl ve Merkez İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Erzincan'a gelmekten dolayı mutluluğunu dile getiren Olcay Kılavuz kısa bir süre önce göreve gelen MHP Erzincan İl Başkanı Erkan Karaman'a başarılar diledi. Sonrasında Türkiye Kamu Sen Erzincan Şubesini ziyaret ederek temaslarını tamamladı. Programına kabir ziyaretleriyle devam eden Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz Terzibaba Mezarlığı'ndaki Terzibaba Türbesi ve Merhume MHP Erzincan Milletvekili Mihrali Aksu'nun kabrini ziyaret ederek dua etti.

Kabir ziyaretlerini tamamlayarak program çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüşe katıldı. Çok sayıda Ülkücünün katıldığı yürüyüşe Mehter Takımı da eşlik etti. Alana gelindiğinde Genel Başkanı coşkulu bir kalabalık karşıladı. Program vesilesiyle bir konuşma yapan Kılavuz'un konuşması şu şekilde oldu: Munzur dağı kadar heybetli, Karasu gibi coşkulu Keşiş dağları gibi dimdik duran, kıymetli Ülküdaşlarım! Hepinizi selamların en güzeli olan yüce Allah'ın selamı ile selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz.

Kobani kararları sonrasında Meclis’te ortalık karıştı Kobani kararları sonrasında Meclis’te ortalık karıştı

 

MİLLİ UYANIŞ İÇİN HAREKETE DAVET

Erzincan Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen Milli Uyanış İçin Harekete Davet Programı 'nda sizlerle bir araya gelmemizi nasip eden yüce Allah'a sonsuz hamd-ü senalar olsun. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Bu anlamlı programın hazırlanmasında emeği geçen herkese, varlığı ile bizi şereflendiren bütün dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Yurdumuzun her köşesine gidiyor, her ülküdaşımızın elini sıkıyor ve her gönüle girmeye çalışıyoruz. Cenab-ı Allah'a şükürler olsun ki, her gittiğimiz yerde ülküdaşlarımızın çok büyük bir umut ve heyecanla çalışmalarına şahit oluyoruz. Özellikle doğu bölgemizde bulunan illerin, AKP Hükümeti tarafından ihmal edildiğini, bölücü örgütün insafına terk edildiğini de üzülerek görüyoruz. Ancak hiç kuşkunuz olmasın ki kimse olmasa da ülkücü hareket her zaman yanınızdadır."

Editör: TE Bilisim