Borcu borçla çevirmeye çalışan ve bütçe açığına çözüm arayan hükümet, ,Milli Piyango’yu dünya kumar devlerine pazarlıyor

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez, Milli Piyango’nun işletme hakkını 10 yıllığına satmak için Şubat’tan beri yabancı kumar devleriyle görüştüklerini belirtti. Buna göre Türkiye Varlık Fonu, devlet eliyle oynatılan kumar olan Milli Piyango’nun işletme hakkını 10 yıllığına yabancılara satacak. Böylelikle aynı İddaa bayileri gibi Milli Piyango bayileri açılacak. Borç ve faiz ödemek uğruna kumarın önü iyice açılacak, toplumun damarlarına zehir zerk edilecek!

KUMAR GELİRİ KATLANACAK

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez, gazetecilerle bir araya geldi. Sönmez, “Milli Piyango’nun net gelirinin gayri safi milli hasılaya oranını yüzde 0,1’den yüzde 1-2’ye kadar çıkarma potansiyelimiz var. Bu şu anki 3,5 milyar liralık gelirin katlanması demek” dedi. Sönmez, en geç Haziran sonunda nihai teklifleri almayı hedeflediklerini söyleyerek, yıl sonunda ise tam devri gerçekleştirmek istediklerini vurguladı.

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi  Zafer Sönmez, 47 yıl yüzde 100 lisans hakkı sahibi oldukları Milli Piyango’yu kendileri adına dünya standartlarında operasyonunu yapacak stratejik oyuncularla görüştüklerini belirtti.

Enflasyonun nedeni; güven ve panik Enflasyonun nedeni; güven ve panik

TVF Genel Müdürü Sönmez, gazetecilerle bir araya geldi. Milli Piyango’nun 47 yıl yüzde 100 lisans hakkına sahip olduklarını belirten Sönmez, “Bizim adımıza işletme hakkını devir için öncelikle 10 yıllık bir süreç düşünüyoruz. Bu konudaki tüm dev şirketlerle Şubat ayından beri görüşüyoruz” dedi.

Sönmez “Milli Piyango’nun net gelirinin gayri safi milli hasılaya oranını yüzde 0,1’den yüzde 1-2’ye kadar çıkarma potansiyelimiz var. Bu şu anki 3,5 milyar liralık gelirin katlanması demek” dedi. Sönmez, en geç haziran sonunda nihai teklifleri almayı hedeflediklerini söyleyerek, yıl sonunda ise tam devri gerçekleştirmek istediklerini vurguladı.

KUMARIN DEVLERİ(!) İLE GÖRÜŞÜLÜYOR

En yeni adımlarının Milli Piyango’da işletme hakkı devri olduğu bilgisini veren Sönmez, “1 haftadan kısa zamanda Milli Piyango için adım atacağız. Milli Piyango’nun farklı bir modelle değerlendirilmesi gerekiyor. Şans oyunlarında dünyada aklınıza gelen en büyük oyuncularla konuşuyoruz. Müthiş ilgi var. Çünkü doğru modelle piyasaya giriliyor. Türkiye’de örneği İddaa. Devlet bunu satmadı ve gelirini alıyor. Biz de İddaa’nın aynısını yapacağız.”

 

Editör: TE Bilisim