Ekmeleddin İhsanoğlu: 2014’te bana teklif MHP’den geldi, ‘Çatı aday’ işinin mimarı Bahçeli’dir Ekmeleddin İhsanoğlu: 2014’te bana teklif MHP’den geldi, ‘Çatı aday’ işinin mimarı Bahçeli’dir
Bayram namazı çıkışı Ümraniye Dudullu Çamgaz mahallesi Bedir Cami önündeyiz. Cemaatin ilgisi öyle yoğun ki bayramlaşmamız tam bir Anadoludaki bayram sabahını aratmadı.
Epeyce kalabalık bir grup... MHP'nin 15 temmuz darbe karşıtı duruşunu orada ayaküstü öven güzel cümleler grurumuzu okşuyor "Elhamdulillah" anlaşılmaya başladık diyoruz. Ülkeyi bu darbe ortamına getiren Fetö ve PKK'yı yol arkadaşı yapan AKP iktidarı konusunda artık uyanış olur ve sorumlular siyasi bedel öder diye düşünürken, "peki MHP ye oy verecek misiniz" diye sorunca hemen tepki verip "asla! biz AKP'ye oy vermeye devam edeceğiz" cevabını alıp, işimizin çok zor olduğunu ve MHP olarak zor günlerin kapıda olduğunu üzülerek görüyoruz.
Vatandaşın oy verdiği iktidar partisinden MHP'lilerin neyi noksandır? Solu, sağı, ortayolu, liboşu, gömleklisi-gömlek değiştiren başbakan oluyor da bu ülkede Ülkücü başbakan niçin çıkmıyor?
Başbuğa ve partisine bu onur niçin çok görülür? Biz uzaylı yaratık mıyız? Zenci miyiz ikinci sınıf mıyız?
Milli güvenlik belgsinin gizli sakıncalısı Ülkücüler midir? MHP İktidarı lafı etmek lüks mü, günah mı, suç mudur? Ülkücülere iktidar yasak mıdır? MHP iktidarı lafı etmek niçin aşagılanma hakaret sebebidir?
İmtiyazlı partililer sahada niçin iktidar için efor sarfetmezler?
Bugün Ülkücülerin hala siyasi bir iktidar seçeneği olarak görülmemesinin sebebi nedir? Bunu ortadan kaldıracak hangi tedbir alınmalıdır?
Bu soruları bu hareketin mensupları topu taca atmadan yalakalık üç kuruşluk ikbal hesabı yapmadan cevap bulmak zorundadır.
MHP ye sürekli yerinde sayıp patinaj yaptıran bu statükoyu hiç bir tesir altında kalmadan yapmak ve bu girdaba çözüm bulmak zorundadır.
Zira artık Ülkücüler iktidara gelmeden muktedir olmadan bu tıkanıklık çok canlar yakar vicdanı olanlara arz olunur.






Editör: TE Bilisim