Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın başlattığı Yaşlı Yaşam Evi uygulaması Sivas’ta da başladı. Buna göre huzurevinde kalan 4 bayan huzurevi sakini kiralanan bir apartman dairesinde ev ortamında yaşamlarını sürdürecek.

Bakanlık, çocuk evlerinde olduğu gibi huzurevlerinde de ev ortamını tercih ediyor. Yaşlıların koğuş sisteminden ziyade aile ortamı ve komşuluk ilişkileri içinde yaşamalarını sağlamak amacıyla Huzur yaşlı yaşam evleri uygulamasına geçiyor.

Sivas’ta uygulama bugün başladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet vermek üzere 3 Oda 1 salondan oluşan Huzur Yaşlı Yaşam Evi Mevlana Mahallesinde açıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, Huzur Yaşlı Yaşam evinde 4 Huzurevi sakininin 3 bakım elemanı refakatinde koruma ve bakımlarının sağlanacağını söyledi.

Yıldırım, Huzur Yaşlı Yaşam Evleri'nin, Çocuk Evleri gibi apartman binalarından kiralanan her türlü giderlerinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından karşılanan tercihen yaşlıların erişiminde sıkıntı çekmeyeceği, aile ortamı ve komşuluk ortamının yaşatılması amacıyla açılan, toplu yaşam alanlarından ev ortamında yaşamanın hedeflendiği Sosyal Hizmet Modeli olduğunu anlattı.

YAŞLI YAŞAMEVLERİNİN SAYISI ARTACAK

Huzur Yaşlı Yaşam evinin İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Huzurevinin ek ünitesi olarak hizmet vermekle beraber yaşlıların daha iyi hizmet almaları için Sosyal Çalışmacı, Fizyotrapist, Hemşire, Bakım elemanı görevlendirildiğini kaydeden Zafer Yıldırım şöyle devam etti: "Pilot olarak uygulanan modelle ilgili 4 bayan huzurevi sakinimizin Huzur Yaşlı Yaşam evine çıkartılması için kiralık daire bulundu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı özürlü ve Yaşlı Onayı geldiği zaman Bayanlara yönelik 2. Huzur Yaşlı Yaşam Evi açılacaktır. Modelle ilgili zamanla ev sayısı artırılacak huzurevi sakinlerimizin toplu yaşam alanlarında değil ev ortamında yaşamaları sağlanacaktır."

Editör: TE Bilisim