Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Kocaeli Kartepe İnsan Hakları Dayanışma Derneği üyesi Behlül Metin, “Sağlığı tehdit eden içki de uyuşturucu gibi yasaklanmalı.” dedi.

Metin, dernek üyeleriyle birlikte, İzmit ilçe merkezinde bulunan Sabri Yalım Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Metin, 6 yıldan beri Türkiye’nin milli içkisi olarak tanıtılan ve 6 ülkede, 8-15 Aralık tarihlerinde rakı haftası olarak yapılan kutlamalara tepki gösterdi. İnsanların çeşitli içkilerle uyuşturularak, ülkenin problemlerinden uzak tutularak, hem dünyalarının hem ahretlerinin yok edildiğini belirten Metin, şunları kaydetti: “Her türlü kötülüğün anası olan, bilinci yok eden, insanlık âleminin baş düşmanı olan içki kullanımını teşvik amaçlı, içki haftasını şiddetle kınıyoruz. Müslümanlar olarak böyle bir haftayı reddediyoruz.”

        Metin, hükümetin vatandaşın sağlığını korumakla mükellef olduğuna değindi ve şöyle devam etti: “İçki gibi insan sağlığına zararlı maddelerin kullanılması, esrar ve uyuşturucu gibi yasaklanmalı. İçki ile uyuşturucu arasında ne fark vardır? Rakı haftası gibi vatandaşın sağlığını tehdit edecek alışkanlıklara davet eden etkinlikler de devletçe yasaklanmalı.”
Editör: TE Bilisim