İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri tarafından; Iğdır'ın yüksek kesimlerine, Ağrı Dağı ve Pamuk Dağı mevkiinde, kar yağışından yaban hayvanlarının olumsuz etkilenmemesi için kaya diplerine buğday bırakıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri İl Müdürü Mete Türkoğlu, yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olmasından dolayı karla kaplı alanlarda yem bulmakta sıkıntı yaşayan hayvanlar için yem bıraktıklarını belirtti. Kekliklerin ve yaban hayvanlarının yemlenmesi, kaçak avcılığın önlenmesi için İl Şube Müdürlüğü Av ve Yaban Hayatı ekipleri ile Yeşil Iğdır Avcılar Derneği tarafından yemleme çalışmaları yaptıklarını anlatan Türkoğlu, şube olarak, yoğun geçen kış şartlarında yaban hayvanlarının yemlenmesine yönelik doğaya yem bıraktıklarını söyledi.

Türkoğlu, “Karlı kış günlerinde yapılacak bir program dahilinde sorumlu kişiler belirlenerek il şube müdürlüğümüz ekipleri ile koordineli çalışacak ortak ekipler oluşturulmuştur. Yapılan yemleme ve aynı zamanda kaçak avcılığın önlenmesine yönelik çalışmalarda ve yaban hayvanlarının yaşadığı arazi taramalarında doğadaki varlığını sürdürebilmesi için köy muhtarlıklarını ve köylüleri bilgilendirilmekteyiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim