Bu yazımda önemli bir hususa dikkat çekeceğim. Türkiye'de ki gazetelerin durumu ve bizim bu noktada ki ayıbımız!

Günümüzde bir çok gazete, dergi, mecmua mevcut. Lakin bu yayınlar taraflı yayın yapmakta öyle ki tirajı yüksek olan gazeteler AKP'nin basın sözcülüğünü yapmakla kalmamakla beraber muhalefete de türlü türlü iftiralar ve çarpıtmalar yapmaktadırlar.

Tamam anlıyorum bir yerde, basın satılmış ve kiralanmıştır. Sahipleri belli amaçları iktidarın reklamını ve propagandasını yapmaktır. Peki biz yayın organlarımıza sahip çıkıyor muyuz? Cevap : HAYIR!

Size günlük gazetelerin tiraj tablosunu yayınlıyorum. Zaman gazetesi sitesinden alıntıdır ; 

Tabloda gördüğünüz üzere Ortadoğu ve Yeniçağ gazetesinin tirajı çok düşük. Aldığımız oy, illerde ki dağılım oranına bakacak olursak bu noktada büyük bir ayıbımız var, kendi yayınlarımıza sahip çıkmıyoruz! 

Şimdi Taraf, Zaman, Sabah, Star, Haber Türk gazetelerinin fikri, amaçları ve satılmış olan bedelleri belli. O gazeteleri elimize aldığımız da son kalite baskılar, renkli renkli sayfalar.. Peki bizim gazetelere destek verip almaz isek, her yerde reklamını yapmazsak ne olacak? iyi kötü raflarda görüp gururlandığımız gazetelerimiz Allah korusun iflas edecek!

Güzel bir Atasözü  : İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır! Türk Dil Kurumu açıklamasında diyor ki  ; Başkasına zararı dokunacak bir davranışı yapmadan önce iyi düşün, kendi kendini eleştir.

Teşkilat olarak iğneyi kendimize bir batıralım. Yayın organlarımıza sahip çıkalım ve her yerde reklamını yapalım. Sosyal Medyada, vapurlarda, otobüslerde gerekirse günde 5 defa elimize alalım okuyalım..