Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
İngiltere’de geçen hafta yapılan genel seçimin ardından yeni kabine kuruluyor. 331 milletvekiliyle parlamentoya tek başına iktidar olan Muhafazakar Parti lideri Başbakan David Cameron, yeni kabilesini oluşturuyor.

Kabine içinde geçen parlamentoda bulunan bazı bakanlar yerlerini korurken bazılarının da görevlerinin değiştiği gözlemlendi. Yeni oluşturulan bakanlar kurulunda, Theresa May İçişleri Bakanı, George Osbourne Maliye Bakanı, Philip Hammond Dışişleri Bakanı ve Michael Fallon Savunma Bakanı olarak görevlerine kaldıkları yerden devam edecek.

Kabinedeki değişikliklere gelince, Michael Gove yeni Adalet Bakanı, Chris Grayling Avam Kamarası lideri, Amber Rudd Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı, Nicky Morgan Eğitim Bakanı olarak görevlendirildi. Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ise Siyasi Kabine üyesi olarak görevlendirildi. Bakanlar Kurulu’na girmeyen Johnson’a ilişkin Başbakan David Cameron, “Söz verildiği gibi Boris Johnson, Londra Belediye Başkanı olarak son yılında kendini sadece bu göreve adayacak.” ifadelerini kullandı.

İngiltere’de 7 Mayıs Perşembe günü yapılan genel seçim sonuçlarına göre, Muhafazakar Parti 331, İşçi Partisi 232, İskoç Ulusal Partisi (SNP) 56, Liberal Demokrat Parti 8, Kuzey İrlanda Demokratik Birlik Partisi (DUP) 8 ve diğer partiler ise 15 milletvekilini parlamentoya göndermişti. İskoç Ulusal Partisi’nin İskoçya’daki mevcut 59 seçim bölgesinden 56 sandalye kazanması dikkat çekmişti.

Editör: TE Bilisim