Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı Türk vatandaşlarına Avrupa yok! Üç ülke vize başvurularını kapattı
İngiltere’de faaliyet gösteren Business Network (BizNet) işadamları derneği tarafından düzenlenen "En Başarılı Türkler" ödül töreninin dördüncüsü başkent Londra’da gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de katıldığı ve geleneksel hale gelen görkemli ödül gecesinde İngiltere’de yaşayan başarılı Türk işadamları ve girişimciler ödüllendirildi.

Hilton Park Lane otelindeki törende Bakan Çelik'in yanı sıra, Makedonya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Zaron Stavreski, İngiltere Liberal Demokrat Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı Simon Hughes, Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Başkanı Mehmet Sağlam, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, İngiliz milletvekilleri ve Lordların da aralarında bulunduğu çok sayıda seçkin davetli yer aldı.

"Türkiye’ye En Çok Destek Veren İngiliz" ödülünün bu seneki sahibi Simon Hughes'a plaketini takdim etmeden önce konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, "Kuşkusuz siz Türkiye'yi çok özlüyorsunuz ama bilmeniz gereker şey şu, Türkiye de sizi çok özlüyor." dedi.

Bakan Çelik, BizNet’in Türkiye'nin İngiltere’de tanınması amacıyla yürüttüğü faaliyetlerin gurur verici olduğunu belirterek, İzmir’in EXPO 2020 adaylığını desteklemek amacıyla Uluslararası Sergiler Bürosu delegelerinin katılımıyla geçen Ağustos ayında düzenlediği akşam yemeğini bu tür faaliyetlere örnek olarak gösterdi.

Çelik, toplumların kaçınılmaz bir şekilde daha açık ve serbest hale geldiği günümüzde sınırların anlamını yitirmekte olduğuna dikkat çekerek, “Bu nedenle gerek kültürel çalışmaların, gerekse İngiltere'deki bu tip faaliyetlerin hem kültürümüzü tanıtmak, hem de ülkemizin etkisini artımak bakımından son derece önemli olduğunun altını çizmek isterim." dedi.

İngiltere'nin uzun yıllardır bilim, kültür ve sanat dünyasının önemli isimlerinin geldikleri ülkelerin başında geldiğini hatırlatan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizin, hepinizin Türkiye ile İngiltere'nin güçlenmesinde önemli rolleriniz vardır. Bugüne kadar yaptığınız katkılar ve bundan sonra yapacağınız katkıların kıymeti hiçbir şekilde ölçülümez. Sizin İngiltere’deki başarılarınız, Türkiye Cumhuriyeti için gurur vesilesidir. Bu yolda daha azimli, daha şevkli ve daha inançlı bir şekilde birlik ve beraberlik içinde yürümemiz temennisiyle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

Liberal Demokrat Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı Simon Hughes da konuşmasına, "Selamun Aleyküm" diyerek başladı. Türkçe olarak, “Merhaba. Bu güzel gecede beraber olmak çok güzel.” diyerek sözlerine devam eden Hughes, genç yaşlarında İstanbul’a otostop çekerek gittiği bir yolculuğu anlattı.

Hughes, gelecek yılın Kıbrıs'ta birliği sağlamak için iyi bir fırsat olabileceğine dikkat çekerek, “Türk ve İngiliz hükümetleri Kıbrıs’daki birlik konusunda kararlı. Gelecek yıl bu ödül töreni için yeniden bir araya geldiğimizde sadece refah içinde bir Türkiye değil, aynı zamanda refah içinde ve birleşmiş bir Kıbrıs olmasını umuyorum.” şeklinde konuştu.

İki kıtayı birbirine bağlayan Marmaray'ın açılışından dolayı Türk hükümetini tebrik eden Hughes, "Eğer oy verebilseydim, İstanbul'un olimpiyat şehri olması yönünde oy kullanırdım.” sözleriyle salondan büyük alkış aldı.

Ödül törenindeki kategoriler ve kazananlar şöyle:

Türkiye'deki En İyi İngiliz Yatırımcı: BP
İngiltere'deki En İyi Türk Yatırımcı: Özdilek
En Başarılı Girişimci: Gökhan Bozkurt
En Başarılı İş Kadını: Nesley Nazari
En Başarılı İş Adamı: Levent Acı
En Başarılı Şirket: Doğtaş
En Başarılı Profesyonel Yönetici: Olgun Hesapçı
Jüri Özel Ödülü: Mehmet Sağlam
En Çok Destek Veren İngiliz: Simon Hughes

Ödüllerin sahipleri, internet üzerinden yapılan oylama ve beş kişilik jürinin değerlendirmesi sonucu belirlendi.

Editör: TE Bilisim